jump to navigation

Για τους παντρεμένους αδελφούς μας με αγάπη Απρίλιος 24, 2008

Posted by mariandr in Ελλάδα, Κοινωνία, Οικογένεια, PALAIA KIMENA TOU 2008.
trackback

** Αδέλφια χαιρετώ σας,

ο φίλος μου ο Δημήτρης Στεφανίδης που ζει στους Μολάους, έγραψε το παρακάτω κείμενο το οποίο και μεταφέρω αυτούσιο. Δεν ξέρω αν ο συγγραφικός οίστρος του οφειλόταν (και) στον καταπληκτικό καφέ που 300% του φτιαξε πριν κάτσει μπροστά στον υπολογιστή του η σύζυγός του -καί φίλη μου -Λίνα, πάντως , όσο με αφορά, το κείμενο το βρίσκω εξαιρετικό (λέω τώρα εγώ…η μη τυγχάνουσα παντρεμένη).


-Μοναδική μου ένσταση (Δήμήτρη θα σκάσω αν δεν την πω): Στο σύντομο γραμματάκι του που συνώδευε το κείμενο, ο Δημήτρης μου γραφε ότι στέλνει στο Λημέρι κείμενο «για τους παντρεμένους αδελφούς μας»,γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!! Εμείς οι ανύπαντροι;;;; Τίποτε;; ένα κείμενο του τύπου …χμ… τί να προσέξουν οι ανύπαντροι που λένε να τηνκάνουν την «αποκοτιά» και να παντρευτούν; Ή να μην την κάνουν; Κι αν το αποφασίσουν, τί κατάιγίδες και κεραυνούς θα χουν να αντιμετωπίσουν εντός του γάμου; Αυτά και άλλα έχεις να απαντήσεις αδελφέ Δημήτρη, γράφοντας ένα κειμενάκι και για τους έρμους τους ανύπαντρους… next time μεν, λίαν συντόμως δε!! (Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, μόλις δεσμεύτηκες να γράψεις ξανα για τους Λημεριώτες και τις Λημεριώτισες!!)
-Αδέλφια, λημεριάστε και απολαύστε!

Ποια ..ήταν(πριν τα ..αποκαλύψω)
τα μυστικά του έγγαμου βίου
Όπως βλέπετε, από τον τίτλο του κειμένου το οποίο ακολουθεί, αποφάσισα να ..αποκαλύψω τα μυστικά του έγγαμου βίου. Αιτία που το πράττω η θλιβερή διαπίστωση, πως στην ορθόδοξη Ελλάδα μας υπάρχουν τόσες διαλυμένες οικογένειες. Όχι δεν καταλάβατε καλά! Δεν εννοώ μόνο τα χωρισμένα ζευγάρια, ομιλώ και για τις καθώς πρέπει οικογένειες! Αυτές, που οι σύζυγοι δεν τολμούν να χωρίσουν, γιατί σκέπτονται την ψυχική υγεία των …παιδιών τους!
Σκεφτόμουν να γράψω πολλές προσωπικές θεωρίες για το γάμο. Όμως αποφάσισα τελικά, να παραθέσω το παράδειγμα ενός πολύ φιλικού μας ζευγαριού!
Εκείνος είναι ένας νέος άνθρωπος μόλις ..45 ετών, που γνώρισε και αρραβωνιάστηκε την κατοπινή γυναίκα του, όταν ήταν 18 και αφού περάσανε το …στρατιωτικό μαζί (ένα χρόνο στην Ξάνθη, γεμίσανε το μπαλκόνι, με δίλιτρα κόκκινα κρασιά ..Μπουτάρη), τη νυμφεύτηκε στα 23 της!
Έκτοτε περάσανε και όμορφες και ..ευτυχισμένες στιγμές! Μαλώνουν βέβαια και αρκετές φορές! Και λόγια βαριά λένε! Ποιος φταίει; Τι σημασία έχει; Σημασία έχει που τα βρίσκουν πάντα, πριν πέσουν για ύπνο! Έτσι δεν συμβουλεύει ο Κύριος μας και Θεός μας; Άλλωστε νιώθει κάποιος πολύ πιο ήρεμος, όταν πέφτει στο κρεβάτι, αποδεχόμενος πως έφταιξε κι αυτός κατά το ήμισυ, παρά με τη βεβαιότητα πως αδικήθηκε και δε δικαιώθηκε!
Στους κατά καιρούς καβγάδες τους, δεν ζητάει πάντα συγγνώμη αυτός που φταίει, αλλά ο πιο νηφάλιος. Άλλωστε είναι απόλυτα πεπεισμένοι, πως σε μια συζυγική παρεξήγηση φταίνε εν μέρει και οι δύο, ποτέ μόνο ο ένας. Κατά …τύχη και την αξία της συγγνώμης, την διδάσκει ο Κύριος μας και Θεός μας!
Μια φορά, που ήταν αδικαιολόγητα θυμωμένος(ενώ οι γονείς της ήταν παρόντες) και της φώναξε πάρα πολύ δυνατά για ένα ασήμαντο λόγο, αυτή δεν απάντησε τίποτε, παρόλο που θα είχε δίκιο, ό,τι κι αν έλεγε! Προτίμησε, να μην προτρέξει η γλώττα της διανοίας και… Όταν την επομένη ο πατέρας της ( απολύτως δικαιολογημένα), ανήσυχος για το παιδί του και εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος, της μίλησε επιθετικά για το …γαμπρό του και άντρα της, σίγουρος πως την προστατεύει και θα την κάνει να νιώσει καλύτερα, θα κατάλαβε απολύτως, τι σημαίνει επακριβώς η έκφραση «να ανοιγε η γη και να με κατάπινε»!Άρπαξε τον πατέρα της απ’ τα μούτρα:
– Που ξέρεις τι έκανα εγώ νωρίτερα και μου μίλησε έτσι;
– Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να του φωνάζουν και να λέει κι ευχαριστώ! (είπε αμήχανα και αιφνιδιασμένος ο πατέρας της)
– Εσύ δε μάλωσες και δε φώναξες ποτέ σου άδικα στη μαμά ε;
( τον αποτελείωσε η κόρη)
Όταν η φίλη μας αποκάλυψε το γεγονός στο φίλο μας μετά από κάποιες μέρες, εκείνος τη ρώτησε, γιατί αποπήρε τον πατέρα της.
-Τα εν οίκω μη εν δήμω! (του λέει)
– Καλά ο πατέρας σου είναι …δήμος;(τη ρώτησε)
– «και καταλείψει τον πατέρα και τη μητέρα αυτού.. και έσονται οι δύο εις σάρκα μία..», δε λέει ο ιερέας στη γαμήλια τελετή; (αποστόμωσε τον άντρα της η φίλη)
Ιδού λοιπόν αδέλφια τα μυστικά της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής! Βρίσκονται καλά κρυμμένα στα Ευαγγέλια και στην ΑρχαιοΕλληνική σοφία!
Αδέλφια μου παντρεμένα, απλώς ξεκινήστε σήμερα την βαθιά ενασχόληση, με τις Θεόσταλτες αλήθειες του ορθόδοξου Ευαγγελικού λόγου, κατόπιν αποδεχτείτε την Αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ( δεν εξηγείται άλλωστε το Υπέρλογον της Σοφίας του Θεού με την μίζερη και κοσμική λογική) , εντρυφήστε στα θαυμάσια αρχαία Ελληνικά φιλοσοφικά κείμενα, ρουφήξτε την υπέρτατη σοφία των προγόνων μας και τέλος τρέξτε σε έναν ορθόδοξο Πνευματικό Γέροντα ( όχι από τους λίγους παραβάτες του Ευαγγελικού λόγου, που με ευκολία παρουσιάζει η τηλεόραση, αλλά σε έναν από τους πολλούς γίγαντες ιερείς, που δεν θα τους μάθει ποτέ η τηλεόραση και ο κόσμος, γιατί εφαρμόζουν στην πράξη (κατά γράμμα) την εντολή του Χριστού μας: ΄Μη γνώτω η αριστερά τί ποιεί η δεξιά!
Σας εύχομαι καλή υπόλοιπη Μεγαλοβδομάδα και καλή Ανάσταση !
Ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης 24 – 4 – 08
Δημήτρης

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: