jump to navigation

Γενάρης 2009 «Tι μου έκανε εντύπωση» Ιανουαρίου 9, 2009

Posted by mariandr in παλαιότερα κείμενα του 2009, Εντυπώσεις.
trackback

Η επισήμανση της Παρθένας Αμανατίδη, μητέρας το δολοφονημένου(το 2005) ειδικού φρουρού Χαραλαμπου Αμανατίδη πως «για εθνικούς λόγους

θέλησαν να κουκουλώσουν τη δολοφονία αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παιδί μου έφαγε τις σφαίρες στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών»

Ο πατέρας του ειδικού φρουρού από τα Ζωνιανά, κύριος Λαζαρίδης, που όχι μόνο επισκέφθηκε τον Διαμαντή Ματζούνη στον Ερυθρό Σταυρό, αλλά έγραψε στην κυρία Γρηγοροπούλου, μητέρα του Αλέξη, «ζητάμε συγγνώμη από μέρους όλων των ειδικών φρουρών».

Ο πατέρας του Αλέξη, που με τη δήλωση του για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Ματζούνη, έδειξε πως πραγματικά λυπάται για ό,τι συνέβη, λέγοντας μάλιστα και χαρακτηριστικά «και αυτό παιδί μου είναι», αλλά δεν προέβη σε μια ευθεία δήλωση καταδίκης της απόπειρας και κάθε βίαιης πράξης ¨από όπου κι αν προέρχεται».

Ο κυριούλης που χώρισε με τη γυναίκα του και αφού χώρισε, αποφάσισε πως εδικαιούτο να της ζητήσει πίσω το νεφρό που της είχε δωρίσει.

Το μωρό με τα πράσινα μάτια από την Παλαιστίνη του οποίου η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου.

-Η σιωπή του Δαλάϊ Λάμα για ό,τι συμβαίνει στη Γαζα. Ούτε για τους Ισραηλινούς ούτε για τους Παλαιστινίους έβγαλε άχνα.

Η άποψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ , ότι «ο πόλεμος στη Γάζα ήταν περιττός». Bεβαίως και ήταν. Αλλά σίγουρα ήταν επειδή «δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές στην παράταση εκεχειρίας»;; Sir, with all the respect, you should better enjoy your pension and your retirement

Ο υπερβολικός ενθουσιασμός ορισμένων εγχωρίων που «ήρθαν οι Ρώσοι» και ο παιδιάστικος πανικός των Αμερικανών για αυτό. Κατά τα λοιπά, το «ήρθαν οι Ρώσοι» παραπέμπει περισσότερο στο «ήρθαν οι Σκύθες» από το παλιό και αγαπημένο βιβλίο της Καναβου «Λιοντάρια στον ιππόδρομο».

Η τουρκική εμμονή στο δόγμα «ο παλιός είναι αλλιώς»: Κάθε φορά που έχουν εσωτερικό πρόβλημα ή διαβλέπουν μπάχαλο στη Μέση Ανατολή, απειλούν με θερμό επεισόδιο. Με ή χωρίς τις ΗΠΑ σε ρόλο παρατηρητή στο όλο θέμα, το θέμα ωστόσο καθαυτό, καταντάει σκέτη κούραση. Πρωτοτυπία μηδέν…

Μου έκανε εντύπωση που έκανε εντύπωση «η σιωπή του Ομπάμα». Ο άνθρωπος είχε τοποθετηθεί ειλικρινέστατα επί παντός επιστητού στον πλανήτη, προεκλογικά, απλώς στην ΕΕ και δη στην Ελλάδα, προβάλλαμε μόνο ΜΕΡΟΣ των δηλώσεων και απόψεών του για διάφορα θέματα. Κατά τα λοιπά, μου κάνει εντύπωση πώς ορισμένοι προσβάλλουν τόσο ανοικτά και βάναυσα τη νοημοσύνη των συμπατριωτών τους, ισχυριζόμενοι πως «μα ο Ομπαμα δεν ορκίστηκε ακόμα για αυτό σιωπά» και πως «θα ακολουθήσει ηπιότερη πολιτική». Τι άλλο θα μπορεί να ακολουθήσει όταν θα βρεθεί μέσα σε δάκρυ, αίμα και στάχτες και ποια άλλη λέξη θα μπορεί να ψελλίσει πλην «ειρήνη» και «ανασυγκρότηση»;

Η έλλειψη πνευματικότητας στους σπανιότατους λόγους του Αρχιεπισκόπου. Οι εύστοχες κοινωνικές επισημάνσεις δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την πνευματικότητα και τον ορθόδοξο πνευματικό λόγο. Και ναι, η εντύπωση μου αυτή, είναι εν μέρει απόρροια απωθημένου: Σε κάθε λόγο του μακαριστού Χριστοδούλου, ανακαλύπταμε «έλλειψη πνευματικότητας».

Η τόλμη και μαζί η άγνοια του Αρχιεπισκόπου: Πήγε να επισκεφθεί τον τραυματισμένο αστυνομικό αποδεικνύοντας πως δεν έχει λησμονήσει ότι είναι (και)ποιμένας, συγχρόνως δεν υπολόγισε πως το συγκεντρωμένο πλήθος «θα του την έπεφτε» είτε δικαίως είτε αδίκως. Μπράβο του για τον τρόπο που το αντιμετώπισε.

Το περιεχόμενο του εμπνευσμένου ποιήματος των «Αντικαλάντων» για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, όπως δημοσιεύθηκε στην «Αυγή». Τα μήνυμα του με παρέπεμπε σε Ντιντρό και Ροβεσπιέρο. Σίγουρα δεν με βοήθησε να πεισθώ ότι οι δημιουργοί του πιστεύουν τόσο πολύ στη δημοκρατία.

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: