jump to navigation

O Aη Γιάννης Καλυβίτης, το ΔΝΤ και ο Κινέζος των διοδίων Ιανουαρίου 15, 2011

Posted by mariandr in Ελλάδα, Εντυπώσεις, Κείμενα του 2010, Κοινωνία.
trackback

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2010 , του Αη Γιάννη του Καλυβίτη, προσκυνημένη η χάρη του, αλλά δεν χρειάζεται και να το φωνάζουμε… Διότι,

για όσους το αγνοούν ή δεν το θυμούνται, ο Αγιος Ιωάννης ήταν γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας, που απαρνήθηκε τα πλούτη και έζησε σε μια καλύβα και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από το αρχοντόσπιτο του. Σκεφτείτε να ασχοληθούν με τον Αγιο οι ιθύνοντες και να παίρνουν ιδέες… Να αρχίσουν τα ΜΜΕ ξαφνικά τα Θρησκευτικά ή να βγει ο ίδιος ο Γιώργος  ντυμένος με φορμίτσα έξω από το ναό του αγίου στη Στυλίδα και να λέει «ηρθα μετά το τζόκινγκ να ανάψω ένα κερί στη Χάρη του.. να ευχηθώ σε όλους μας να τον μιμηθούμε…»Ή να βρεθούν  κανα δυο δεσποτάδες και επισκοποι,  και να αρχίσουν να  παρακινούν με το κήρυγμα τους τους Έλληνες πιστούς στην αυταπάρνηση των υλικών αγαθών… Διότι , βεβαίως, αυτό είναι βασική διδαχή της θρησκείας μας αν χι η πεμπτουσία του Χριστιανισμού, αλλά ζώντας μέσα στην αμαρτία και η ταπεινότης μου αλλά και μέσα στο Λημέρι εδώ στα αγρια βουνά, έχω αγριευτεί και λόγου μου και όλο καχυποψίες γεμίζω.. Αρχίζω να υποψιάζομαι ακόμα και τους  πατέρες που παλεύουν να μας θυμίσουν κάποιες αιώνιες αλήθειες ως  αγαστούς συμμάχους των προπαγανδιστών του «μαζί τα φάγαμε» και των επικοινωνιολόγων με γνωστικό αντικείμενο «η Διδασκαλία της Αυτοενοχής»…

Σου λέει, έφαγες και συ, ζήσε λίγο τώρα σαν τον Αη Γιάννη να δεις τη γλύκα. Η διαφορά είναι βέβαια πως  ο Αγιος αυτός της Εκκλησίας μας δεν εξαναγκάστηκε από κανέναν στην πείνα ούτε τράβηξε την πορεία ζωής που έζησε από ψυχαναγκασμό ή εξωτερική πίεση: Επιθύμησε το μοναχισμό, εγκαταβίωσε στη μονή των Ακοιμήτων, κι όταν ο πειρασμός του έβαλε στο νου να επισκεφθεί τους γονείς του που είχε νοσταλγήσει, γύρισε μεν κοντά στο πατρικό του, αλλά οι γονείς του αγνοούσαν την επιστροφή του. Αλλαγμένος από την αυστηρή νηστεία και τη μοναχική περιβολή , οι γονείς δεν αναγνώριζαν τον ίδιο τους το γυιο , ο οποίος βέβαια, έζησε με ψωμί και νερό υμνώντας τον Ιησού του έως της τελευτής του στην καλύβα του.

Το αν για όσους δεν θρησκεύουν, θεωρούν πως ο Αγιος ήταν τρελλός για τα σίδερα, δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι ότι ο Αγιος έπραξε κατά βούληση και με εσωτερική ελευθερία. Επέλεξε να ζει με ψωμί και νερό. Στην Ελλάδα του 2011 δεν υπάρχει επιλογή, υπάρχει μόνο καταναγκασμός, διότι, ως γνωστόν και ως προείπαμε, «μαζί τα φάγαμε» και άρα τώρα «κεφάλια μέσα».

Και από την εσωτερική ελευθερία(βαθυστόχαστα που γράφω πρωϊνιάτικο) στην εξωτερική. Κινέζος άνθρωπος απώλεσε την εξωτερική του ελευθερία, μας ενημερώνει το ιν! Τζι! Αρ! ιδού γιατί:

« Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε Κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών διότι απέφευγε επί οκτώ χρόνια να πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις του στο οδικό δίκτυο. Η αυστηρότητα της ποινής προκάλεσε ένα κίνημα υποστήριξης στο Διαδίκτυο και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη του θα επαναληφθεί.

Ο Σι Τζιανφένγκ, ιδιοκτήτης φορτηγών που εργαζόταν στην κεντρική επαρχία Χενάν, είχε προσαρμόσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες για να μην πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις τους -στην Κίνα τα στρατιωτικά οχήματα δεν υποχρεούνται να πληρώνουν διόδια.

Σε διάστημα οκτώ ετών εξοικονόμησε με αυτόν τον τρόπο 3,7 εκατομμύρια γιουάν (420.000 ευρώ), σύμφωνα με τις Αρχές.

Η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για τις πράξεις αυτές προκάλεσε κατακραυγή στο Διαδίκτυο, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα εισοδήματα του Σι Τζιανφένγκ ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να έχει πληρώσει στα διόδια.

Οι υποστηρικτές του στο Ίντερνετ κατήγγειλαν επίσης τα υπέρογκα ποσά που ζητούνται ως τέλη διοδίων, θεωρώντας το αδίκημα του οδηγού ασήμαντο σε σχέση με τα κρούσματα διαφθοράς στις τάξεις των αξιωματούχων.

Το δικαστήριο της πόλη Πιντινγκσάν παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση του Σι Τζιανφένγκ προκάλεσε «την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και ζωηρή συζήτηση» και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο για να καταγγείλουν τα προνόμια των διεφθαρμένων τοπικών αξιωματούχων και αποφάσεις της Δικαιοσύνης που θεωρούν εσφαλμένες».

Καποιοι υποστηρίζουν ότι αυτή η είδηση είναι δίκοπο μαχαίρι: Να την πούμε  παραέξω Λημεριωτόπουλα για να προκληθεί και δω «ζωηρή συζήτηση από τα ΜΜΕ»ή όχι γιατί  βάζουμε ιδέες στο Δου Νου Του και μετά ..φτου… μας έπιασαν και μας έβαλαν στη στενή μιμούμενοι και την Κίνα, γιατί αυτοί δεν κολώνουν.. ;;Απόστολε (Γκλέτσο)εσύ που αρνείσαι να πληρώνεις διόδια…εσύ αποφασίζεις!

Advertisements

Σχόλια»

1. modest073 - Ιανουαρίου 16, 2011

Πιστεύω ότι λίγο περισσότερος αυτοπεριορισμός, ακόμα και αν δεν νοηθεί ως αυτόβουλη «άσκηση» αλλά επιβληθεί στη ζωή μας από τα πράγματα, μόνο καλό θα μας κάνει. Μπορεί να μην «τα φάγαμε μαζί», αλλά καιρός να μάθουμε να τρώμε λιγότερο…

Κατά τ’ άλλα είναι πραγματικά θαυμάσιο το πώς συνδέσατε την κρίση με τη μνήμη ενός αγίου!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: