jump to navigation

Για όσους «δεν ήταν εκεί» Φεβρουαρίου 7, 2011

Posted by mariandr in Ανθρώπινα δικαιώματα, Κείμενα του 2011, Μνήμες του λαού μου, PAGOSMIOPOIISI.
trackback

Η ομιλία του Θύμιου Παπανικολάου στη συγκέντρωση εναντίον της «Κάρτας του Πολίτη»

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις πιο σκοτεινές και εφιαλτικές καμπές της ανθρώπινης ιστορίας.
Πιθανότατα να ζούμε ένα κοινωνικό δράμα χωρίς ιστορικό προηγούμενο.Σήμερα μόνο όσοι δεν έχουν μάτια για να δουν, αυτιά για να ακούσουν και ΨΥΧΗ για να αισθανθούν, δεν μπορεί να αντιληφθούν ότι η Νέα Πλανητική Τάξη προωθεί με βαρβαρότητα ασυνήθιστη τον αφανισμό των εθνών και των λαών, των ιδεών και των πολιτισμών, ακόμα, και την ίδια την ανθρώπινη «ύπαρξη», αλλά και την έννοια, «άνθρωπος».

Αυτόν τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν, οι υπηρέτες του διεθνούς κατεστημένου, χωρίς ίχνος ντροπής και συστολής, «Νέο Πατριωτισμό»!!

Αυτοί οι μοχθηροί μακιγιαρισμένοι Ιάγοι, τον εθνικό μας αφανισμό τον βαπτίζουν «νέο πατριωτισμό»!!!

Συστατικό στοιχείο αυτού του νεοταξικού «πατριωτισμού» είναι οι δόλιες και βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της Ιστορίας μας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας η οποία αποτελεί το συνεκτικό ιστό της εθνικής μας συνείδησης και υπόστασης.

Εδώ και δεκαετίες έχει αρχίσει μια σταθερή, συστηματική και επιδοτούμενη «εργασία» κατά της εθνικής μας συγκρότησης, συνακόλουθα κατά της ιστορίας, των αγωνιστικών μας παραδόσεων και των εθνικών συμβόλων.

Η «εκσυγχρονιστική» λαίλαπα του σημιτισμού θεμελίωσε, συστηματοποίησε και εντατικοποίησε τις επιθέσεις για την αποδόμηση όλων των «σπονδύλων» του συνεκτικού ιστού του ελληνικού έθνους και της αγωνιστικής μας μνήμης.

Οι πρώτες επιθέσεις στόχευαν την Ορθοδοξία (ταυτότητες), τις εθνικές εορτές (παρελάσεις) και τα εθνικά σύμβολα (σημαία, σταυρός κ.λπ).

Στη χώρα μας οι επιθέσεις αυτές έχουν εκδηλωθεί πολυεδρικά και πολυκέφαλα. Δειγματοληπτικά αναφέρω: Το έκτρωμα του βιβλίου της ιστορίας της κυρίας Ρεπούση, οι θεωρητικές, δήθεν «ιστορικές» τεκμηριώσεις, της επιδοτούμενης ομάδας Λιάκου, η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, οι δόλιες «πρακτικές» του υπουργείoυ της Διαμαντοπούλου (Θάλεια Δραγώνα, σχολικά συγγράμματα, κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και της ιστορίας και πολλά άλλα.

Τώρα σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η δόλια, αλλά και χυδαία πρακτική των ΜΜΕ και του τηλεθεάματος. Μια «πρακτική» που αποστειρώνει κάθε ιστορικό χυμό και επαναδιατυπώνει την Ιστορία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μαφιών του χρήματος, χρησιμοποιώντας όλα τα σύνεργα του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού…

Οι «οικότροφοι» παραχαράκτες του Σκάι, με τα τηλεοπτικά τους «ιστορικά» εγχειρίδια» τώρα συκοφαντούν και την Ορθόδοξη Εκκλησία. …

ΤΟΝΟΙ ΛΑΣΠΗΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ».

Αυτός είναι ο «νέος τους πατριωτισμός: Δηλαδή ο εφιάλτης του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…

Ο εφιάλτης αυτός του νεοταξικού ολοκληρωτισμού συμπυκνώνεται, αποτυπώνεται και κωδικοποιείται στην «Κάρτα του Πολίτη»

Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν είναι απλώς το πιο εφιαλτικό «εργαλείο» ακτινογραφικού και ολοκληρωτικού φακελώματος της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά καθιστά τον άνθρωπο ένα ηλεκτρονικό ψηφίο: Ο εφιάλτης του Όργουελ ωχριά μπροστά σε αυτήν τη μακάβρια μοχθηρία της νεοταξικής κακουργίας….

Η ΕΠΙΒΟΛΗ της «Κάρτας του Πολίτη» σαλπίζει το θάνατο του Ανθρώπου, το θάνατο των ιστορικών κοινωνιών και των λαών, συνακόλουθα το θάνατο των Ιδεών, της Πολιτικής και των Επαναστατικών Κινημάτων.

Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν μιλάει, σταθερά και αγωνιστικά πάνω σε αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου για τις κοινωνίες, τους λαούς και τον Άνθρωπο, αποκαλύπτει περίτρανα ότι ΟΛΑ τα κόμματα είναι γρανάζια του νεοταξικού εφιάλτη.

Εδώ απαστράπτει και η υποκρισία όλων των ιερατείων του καθεστώτος.

Από τη μια κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και πρωτοστατούν όλες, οι δήθεν «προοδευτικές» δυνάμεις, για «τα δικαιώματα» των μειοψηφιών και των ποικίλων ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ (κοινωνικών, πολιτικών, ψυχολογικών),

ΚΑΙ από την άλλη ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ πάνω στην «Κάρτα του Πολίτη» που εξανεμίζει και εξαφανίζει ΟΛΑ τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, ακόμα και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπάρχεις ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

ΧΑΛΑΝΕ τον κόσμο για μια κάμερα στο δρόμο, αλλά ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ τη γλώσσα τους πάνω στον αποτροπιασμό της «Κάρτας του Πολίτη».

Μια κάρτα οργουελικού χαφιεδισμού: Μια ρουφιανιά ασύλληπτης, αποτρόπαιης και θηριώδους καπιταλιστικής κακουργίας.

Έτσι, το σταυρό του μαρτυρίου τον σηκώνουν οι πρωτοπόροι αγωνιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι αυτοί που προωθούν αγωνιστικά τον αγώνα εναντίον του οργουελικού εφιάλτη της «Κάρτας».

ΟΙ πρωτοπόροι αγωνιστές, μοναχοί και κληρικοί, κτυπούν ηχηρά τις καμπάνες της αφύπνισης και της κινητοποίησης, κόντρα σε όλα τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά ιερατεία του καθεστώτος.

Αγωνίζονται ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της νεοταξικής ισοπέδωσης και τρομοκρατίας.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ της κομματοκρατίας και της καθεστωτικής μοχθηρίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΩΝ!!!

Ας κάνουμε πιο συγκεκριμένο αυτό το ζήτημα της «ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.

ΣΤΙΣ κρίσιμες καμπές της Ιστορίας παρατηρούνται τα περισσότερα φαινόμενα της «ουδετερότητας», της «λιποψυχίας» και της «αδράνειας», ιδιαίτερα στη σφαίρα των πνευματικών ανθρώπων και των διανοουμένων.

Σε τέτοιες καμπές, όπου η ιστορία απαιτεί αγώνες, θυσίες και ρίσκα, εμφανίζονται μέσα στις τάξεις, και των διανοουμένων εκείνων των φιλικά προσκείμενων στους λαϊκούς αγώνες, ΤΑΣΕΙΣ φυγής, λιποταξίας και αποδέσμευσης από τις ευθύνες και από τους κινδύνους της ιστορίας.

ΟΤΑΝ μπαίνουν στην ημερησία διάταξη και επιτακτικά οι «κίνδυνοι της ιστορίας», δηλαδή ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ, τότε πολλοί διανοούμενοι συνοδοιπόροι, λιποταχτούν με ποικίλα προσχήματα…

Αυτό συμβαίνει, σήμερα.

Πολλοί πρωτοπόροι αγωνιστές διανοούμενοι και της Εκκλησίας, με υψηλό Ορθόδοξο φρόνημα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους μεγάλους κινδύνους, σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη.

Κινδύνους και για την ίδια την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…

Ο ΑΓΩΝΑΣ για την «Κάρτα του Πολίτη» θέτει ΑΜΕΣΑ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη ΡΗΞΗ με τα ποικίλα και πολύχρωμα κατεστημένα.

Μια ρήξη που θέτει σε κίνδυνο τις κοινωνικές, πνευματικές και ψυχολογικές ισορροπίες των ανθρώπων του πνεύματος.

Η ηρεμία όμως μιας τέτοιας «βολεμένης Ισορροπίας» είναι θανάσιμη αυταπάτη

ΟΤΑΝ οι λαοί αλυσοδεθούν ΤΙΠΟΤΑ δεν μένει όρθιο: Ούτε οι πρόσκαιρες ισορροπίες του πνεύματος και της διανόησης.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ πάντα οδηγεί στην άβυσσο της καθεστωτικής. Βαρβαρότητας.

Η συστράτευση, λοιπόν, ΟΛΩΝ και των ανθρώπων του πνεύματος, στον αγώνα εναντίον της «Κάρτας του Πολίτη» αποτελεί ΑΜΕΣΟ καθήκον πρώτης προτεραιότητας.

Μια και δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα από το καθεστωτικό πολιτικό κόσμο και τα ιερατεία του, ο κλήρος έπεσε, για άλλη μια φορά στην Ιστορία, τον αγώνα αυτόν να τον προωθήσουν και να τον οργανώσουν οι αγωνιστικές δυνάμεις της Ορθοδοξίας.

Εάν ξαπλωθεί αυτό το Κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη δεν θα περάσει η Κάρτα του Πολίτη.

Και αυτός ο αγώνας εναντίον της Κάρτας θα επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στην αγωνιστική, πολιτική ψυχολογία της κοινωνίας και του ελληνικού λαού.

Θα αποτελέσει αυτός ο αγώνας το νικηφόρο σάλπισμα της πνευματικής και πολιτικής αφύπνισης…

Αυτός ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, να διευρυνθεί και να οργανωθεί ακόμα περισσότερο.

Το καθεστώς των ανδρεικέλων της Νέας Τάξης στην Ελλάδα βρίσκεται σε δραματικό αδιέξοδο: [b]Σε μια ολοκληρωτική οικονομική, πολιτική και ηθική κατάρρευση. [/b]

Αυτή η κατάρρευση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δρομολογεί γιγάντια κύματα αντιδράσεων και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχτεί, ούτε θα υπογράψει το θάνατό του…

Το μόνο μέσον άμυνας που διαθέτει ο πλανητικός ιμπεριαλισμός είναι να θωρακιστεί με τα ατσάλινα λέπια του φασισμού. Με τα πλανητικά όργανα μιας ανοικτής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Παγκόσμια διακυβέρνηση, πλανητικά και ευρωπαϊκά όργανα ωμής καταστολής και τα ανάλογα τοπικά προτεκτοράτα.

Ένα ουσιαστικό στρατήγημα αυτών των πλανητικών ατσάλινων λεπιών είναι η Κάρτα του Πολίτη. Το ολοκληρωτικό, όπως ήδη αναφέραμε, και το πλέον αποτρόπαιο ιστορικά, φακέλωμα των λαών και του ανθρώπου: Η υπόταξη και ο θάνατος του Ανθρώπου.

Το στρατηγικό όχημα αυτού του εφιάλτη είναι η πλαστή τρομοκρατία: Δηλαδή η τρομοκρατία που κατασκευάζουν, προωθούν και σκηνοθετούν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι μυστικές υπηρεσίες τους.

Η χώρα μας αποτελεί και σε αυτόν τον τομέα τον πιο αδύνατο κρίκο, συνακόλουθα τον «πιλοτικό χώρο» εφαρμογής όλων των νεοταξικών μεθόδων υποδούλωσης και υπόταξης των λαών.

Ήδη η παγκόσμια κρίση εκδηλώνεται εδώ με τα πιο ζοφερά παθολογικά της φαινόμενα και οι δυνάστες της ΕΕ και των ΗΠΑ έχουν «χρήσει» την Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας. Δηλαδή στο δοκιμαστή των μακάβριων σχεδιασμών που έχουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης και της υφηλίου.

Έχουν, ήδη, επιβάλει, μέσω των κυβερνητικών τους ανδρείκελων και των δωσίλογων κομμάτων, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, μια οικονομική και πολιτική δικτατορία, καμουφλαρισμένη με τα «δημοκρατικά» (ακόμα) φύλλα του κοινοβουλευτισμού.

ΟΛΑ τα κόμματα προετοίμασαν τους όρους (υλικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς) για την αναίμακτη επιβολή αυτής της δικτατορία της ΕΕ, των ΗΠΑ, των τραπεζών, και των ποικίλων κερδοσκόπων.

Τα οχήματά τους και τα «εργαλεία» τους ήταν: Η αλλοδαπή εισβολή και κατοχή, τα αντιρατσιστικά ιδεολογήματα και η κατεδάφιση των ιστορικών, κοινωνικών και εθνικών ιστών της χώρας, η ληστρική εκμετάλλευση του λαού, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, ο παρασιτισμός, η Ιθαγένεια, ο Καλλικράτης και πολλά άλλα.

Μέσα σε αυτήν τη νεοταξική στρατηγική ισοπέδωσης της Ελλάδας εντάσσονται και οι λυσσώδεις επιθέσεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί τον ισχυρό και ακατάλυτο εθνικό σκελετό της ελληνικής κοινωνίας.

Αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της ιστορικής και εθνικής μας υπόστασης

Αλλά και το μοναδικό μετερίζι αγώνα που δεν έχει ισοπεδωθεί από τη Νέα Τάξη, που δεν έχει αλωθεί.

Γι αυτό ουρλιάζουν, σαν ύαινες, ΟΛΕΣ οι καθεστωτικές δυνάμεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πυροβολούν ασταμάτητα εναντίον κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης.

Γι αυτό βιάζονται να περάσουν την Κάρτα του Πολίτη.

Θέλουν να επενδύσουν τη δικτατορία τους και τις επιθέσεις εναντίον της αγωνιστικής Ορθοδοξίας με τα φασιστικά, ατσάλινα λέπια, με το «γύψο» της Κάρτας του Πολίτη.

Δεν θα τους περάσει.

Θα ηττηθούν.

Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν ηττάται γιατί έχει πολύ βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία και στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Χρειάζεται όμως και άκαμπτη αγωνιστική διάθεση και οργάνωση του αγώνα.

Καιρός να μπούνε σε αυτόν τον ωραίο αγώνα και άλλα εκλεκτά τέκνα της Ορθοδοξίας και της ελληνικής κοινωνίας…

Έτσι θα επισπεύσουμε την ήττα της νεοταξικής κακουργίας…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ…

www.resaltomag.blogspot.com

 

 

 

 

μιλία στή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

κατά τς Κάρτας το Πολίτη

τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου

ἐφημερίου Ἱ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

 

Σεβαστοί Πατέρες

Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,

ἀγαπητές ἐν Χριστῷ ἀδελφές,

Χαίρετε.

Σήμερα χαιρόμαστε ὄχι μόνο γιά τό μεγαλύτερο θαῦμα πού πρίν ἀπό ἕνα τρίωρο ζήσαμε, τῆς θείας Λειτουργίας – ἔκλινεν οὐρανούς ὁ Χριστός καί κατέβη στίς ἅγιες ἐνορίες μας καί στίς ἱερές μονές – ἀλλά καί γιά τήν πολυπληθέστατη σύναξη ἐπί τῷ αὐτῷ χιλιάδων ἀδελφῶν.

Ἀπό ὅλα τά μέρη τῆς πατρίδος μας ἔχουν καταφθάσει μπροστά στή Βουλή τῶν Ἑλλήνων ἀδελφοί γιά νά φωνάξουμε στεντορείως στούς ἐκπροσώπους τοῦ ὀρθοδόξου ἑλληνικοῦ λαοῦ, ὅτι δέν θέλουμε τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη…

Δέν θέλουμε τήν ἠλεκτρονική φυλακή…

Δέν θέλουμε νά ἐνταχθοῦμε στό προετοιμαζόμενο ἀντίχριστο παγκόσμιο κράτος.  Δέν θέλουμε οὔτε κἄν νά ἀρχίσει ἡ διαδικασία, μέ τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, τοῦ ἀντιχρίστου χαράγματος καί τοῦ ἀντιχρίστου σφραγίσματος.

 

Ἐξομολογοῦμαι δημοσίως, σεβαστοί πατέρες, ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί, ὅτι ἰλιγγιῶ μπροστά στήν προοπτική ἐμεῖς νά μήν ἀντιδράσουμε γενναῖα καί ἔτσι νά ἀφήσουμε τά παιδιά μας, τά ἐγγόνια μας τά σαρκικά καί τά πνευματικά καί τίς ἑπόμενες γενιές νά χαραχθοῦν καί νά σφραγισθοῦν ἀμέσως μετά τήν εἴσοδό τους στόν παρόντα ρευστό μεταπτωτικό κόσμο χωρίς ἐλπίδα σωτηρίας, χωρίς προοπτικές αἰωνίου, μετά τῆς Παναγίας Τριάδος, ζωῆς.

Ἤδη ἡ Ἐκκλησία μας μετά ἀπό συνετή ἐν Χριστῷ μελέτη, ἔχει ἐκφράσει τήν τοποθέτησή της πάνω στίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες, παραπλήσιες τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη.  Ἡ ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος μέ δύο ἐγκυκλίους της τοῦ 1997 καί 1998 συνέδεε τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες μέ τήν προηγηθεῖσα, κυρωμένη καί ἀπό τήν τότε Ἑλληνική κυβέρνηση, Συνθήκη Σένγκεν, πού ἔβαλε τά θεωρητικά καί κοινωνικά θεμέλια τοῦ παγκοσμίου ἀντιχρίστου κράτους.

 

Ἡ ἱερά Σύνοδος συνιστοῦσε νά μήν πάρουν οἱ πιστοί τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες.  Ἡ τότε κυβέρνηση ὑπέκυψε κάτω ἀπό τίς πιέσεις τῆς Ἐκκλησίας καί ταυτότητες δέν δόθηκαν.

Ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη στίς μέρες μας εἶναι πολύ χειρότερη ἀπό τίς τότε ἑτοιμαζόμενες.  Τό μικροτσίπ πού φέρει ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη, ἐκτός τῆς πολύ μεγάλης χωρητικότητός του εἶναι καί ἀνα­προγραμματιζόμενο, τεχνολογίας RFID.  Θά ἀναπρογραμματί­ζεται ἀνάλογα μέ τίς ἀπαιτήσεις ἤ τίς ἀνάγκες τῆς ἐξουσίας.

Ποιᾶς ἐξουσίας;  Ὁ πρωθυπουργός τοῦ κράτους μας ἀρκετές φορές ἔχει δηλώσει: Χρειαζόμαστε μιά παγκόσμια κυβέρνηση καί γρήγορα.  Τί ἐννοεῖ;  Δέν ἔχει ἐκλέξει ὁ ἑλληνικός λαός κυβέρνηση;  Δέν ἔγιναν κανονικές ἐκλογές;  Ἀπό αὐτές δέν προέκυψε ἡ βούληση τοῦ λαοῦ;  Πῶς ἀνέλαβε τή διακυβέρνηση τῆς χώρας μας ὁ πρωθυπουργός καί οἱ βουλευτές;

Μήπως τούς ἐξέλεξε κάποια ἄλλη ἐξουσία ἄτυπα παγκοσμίου κράτους πού ἔνθερμα προτείνει νά ἐγκατασταθεῖ ἐδῶ καί τώρα ὁ πρωθυπουργός μέ τή φράση στή μητρικη  του γλῶσσα we need a global government and fast;

Ἤδη ἀνέβηκε στό διαδίκτυο πρός διαβούλευση ἀπό τόν ὑπουργό ἐσωτερικῶν καί ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης κύριο Ραγκούση τό προσχέδιο νόμου ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης.

Μέ αὐτόν τό νόμο, πού προτίθενται νά ψηφίσουν, ὄχι μόνον καταργεῖται τό ἑλληνικό κράτος, ἀλλά καί ὁριστικά θάπτεται μέ τήν πολυτελῆ, μαρμάρινη, ἀλλά βαρειά ταφόπλακα τοῦ νόμου ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης, πού εἶναι τό μεῖζον καί ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη τό ἐργαλεῖο της.

Τό προσχέδιο νόμου γιά τήν ἠλεκτρονική διακυβέρνηση εἶναι γραμμένο ἀπό κομπιουτεράδες γιά τά κομπιοῦτερ καί ὄχι γιά ἀνθρώπους.

Μέ τήν καλύτερη ἐκτίμηση καί τόν ἀγαθότερο λογισμό ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι ὁ νόμος ἀπευθύνεται σέ ἄκαμπτα ρομπότ χωρίς ἀρθρώσεις, χωρίς μυικό τόνο, ἄνευ νευρικοῦ συστήματος.  Καί τό χειρότερο ὁ νομοθέτης τῆς ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης ξέχασε τελείως, ὅτι οἱ ὑπήκοοι τοῦ νόμου, ὅσο καί ἄν οἱ νομοθέτες δέν τό βλέπουν καί δέν τό πιστεύουν ἔχουν ψυχή, ἔχουν νοῦ, ἔχουν αἰσθήματα, ἐμπειρίες, βιώματα, βούληση, ὄνειρα, προοπτικές, ἐπιδιώξεις, μεταφυσικές ἀνησυχίες, πόθο αἰωνίου ζωῆς, ἀγάπη γιά τό Δημιουργό Θεό.

Ὁ νόμος δέν ἀναφέρεται σέ ἀξίες καί ἰδανικά.  Ὡς νάνους μᾶς βλέπει καί μᾶς θέλει ἡ Νέα Ἐποχή, ἡ Νέα Τάξη πραγμάτων, ἀόμμα­τους, κωφάλαλους, μέ ἠλεκτρονικό ἐγκέφαλο, ἀλλά χωρίς ψυχή.  Μέ βιολογική Καρδιά, χωρίς εὐαισθησίες ὅμως, καί μέ μόνιμο βηματοδότη πού θά λειτουργεῖ βάσει ἐντολῶν τοῦ μικροτσίπ τῆς Κάρτας Πολίτη.

Ἱδρύεται λοιπόν ἄνευ τῆς γνώμης, ἄνευ τῆς θελήσεως, χωρίς τήν ψῆφο τοῦ Ἕλληνα Πολίτη, χωρίς ἐκλογές ἕνα νέο ἠλεκτρονικό παγκόσμιο κράτος, σύμφωνα μέ τίς ἐξαγγελίες τοῦ πρωθυπουργοῦ.  Ἐργαλεῖο σύνδεσης τοῦ κάθε πολίτη μέ αὐτό τό παγκόσμιο ἠλε­κτρονικό κράτος θά εἶναι ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη.  Οὔτε καί δημοψήφισμα δέν χρειάστηκε, ἀφοῦ ὁ λαός μας ἔχει στό λαιμό του τή θηλειά τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, τῆς περικοπῆς μισθῶν καί συντάξεων και τῆς φοβερῆς ἀπειλῆς τῆς ἀνεργίας.

Ἔχουμε ἀναπτύξει πολλές φορές  τή θέση  μας, ὅτι  δηλαδή τό κύριο μέλημα  τῆς «Νέας Ἐποχῆς» εἶναι ἀκριβῶς ἡ ὁλοκλήρωση τῶν ὑποδομῶν τῆς «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης».  Φυσικά ἡ εὐρύτατη καί παγκόσμια χρήση  αὐτοῦ τοῦ ὅρου, ἀποτελεῖ ἕναν  εὐφημισμό καί μία μάσκα ἀφοῦ στήν οὐσία πρόκειται γιά ἠλεκτρονική δικτα­τορία καί παγκόσμια ἠλεκτρονική τυραννία.

Ὁ στόχος εἶναι ἡ ἐλα­χιστοποίηση τῶν λαϊκῶν ἀντιδράσεων, τό «νανούρισμα» τῶν συνει­δή­σεων καί ἡ παιδαγωγία στήν ἐκκοσμίκευση καί τόν ὑλισμό-ἀτο­μισμό.

Θά εἶναι ὄντως φοβερή αὐτή ἡ ὕπουλη μετάλλαξη τοῦ ἐνδόξου ἔθνους μας μέ τήν τρισχιλιετῆ ἱστορία του καί τόν πολιτισμό του καί ἡ ἐξαφάνισή του μέσα στόν πολτό τῆς παγκόσμιας ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης.

Ὡστόσο ἰσχυρίζεται ὁ Πρωθυπουργός, ὅτι στήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὁποία θά διασυνδέονται ἠλεκτρονικά ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, θά ἐνσωματωθοῦν σταδιακά ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ἐκλογικός ἀριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα ὁδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, ἀλλά καί δεδομένα πού ἔχουν σχέση μέ τήν ὑγεία (ἠλεκτρονικός ἰατρικός φάκελλος), ὥστε ὁ πολίτης νά ἐξυπηρετεῖται παντοῦ καί χωρίς γραφειοκρατία.  Ἐπίσης  στό μέλλον σχεδιάζεται νά ἐνταχθεῖ καί ἡ ἠλεκτρονική «ὑπογραφή» τῶν πολιτῶν.

Ποτέ ἡ Ἐκκλησία δέν ἀρνήθηκε, τόσο ἡ διοικοῦσα Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὅσο καί τό πλήρωμά της, τῶν ἑλλήνων πολιτῶν, τή δημιουργική βοήθεια τῆς ψηφιακῆς τεχνολογίας στίς καθημερινές συναλλαγές, στήν ἐπιστημονική ἔρευνα καί στίς ἐφαρμογές της, στήν ἄμεση ἀνίχνευση τοῦ πλούτου τῆς γνώσεως μέσῳ Internet, στήν ἀνάλυση, στή σύνθεση καί στή δημιουργία τῶν μορφῶν τῆς τέχνης, στίς ἐκδόσεις, στήν ἐποικοδομητική πληροφορία, στήν ἐν γένει ἀνάπτυξη τοῦ πολιτισμοῦ.

Φυσικά καί εὐχόμαστε νά μηχανοργανωθοῦν πλήρως ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, ὥστε νά παταχθεῖ ἡ γραφειοκρατία.  Ὅμως εἶναι ἄκρως ἀνησυχητική ἡ σχεδιασθεῖσα καί ἡ συνε­χῶς τελειοποιούμενη συλλογή προσωπικῶν δεδομένων μετά ἀπό  διασύνδεση ὅλων τῶν βάσεων δεδομένων.

Ἡ ἠλεκτρονική φυλακή ὅσο πολυτελής κι ἄν κατασκευασθεῖ, θά εἶναι φυλακή, φοβερή καί ἀπάνθρωπη, φοβερότερη μάλιστα θά καταστεῖ ἄν παραχωρηθεῖ ἡ διακυβέρνησή της σ’ αὐτούς πού ἤδη καταπονοῦν καί πολυβολοῦν μέσῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, τόν στενάζοντα Ἑλληνικό λαό ἤ σέ ἄλλους χειρότερους.

Κατανοώντας ὅλοι ἐμεῖς τό μέγιστο ἐπερχόμενο κίνδυνο, βρισκόμαστε σήμερα ἐδῶ μπροστά στή Βουλή τῶν Ἑλλήνων γιά νά ἐνημερώσουμε γιά τίς συνέπειες τῆς πρός ψήφιση ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης καί τῆς συνολικῆς ταφῆς πού θά ἐπιφέρει στόν ὑπέροχο θεανθρώπινο πολιτισμό μας καί στό φρόνημα τῶν πολιτῶν τῆς χώρας μας.

Εἴκοσι πέντε Πολιτεῖες τῶν ΗΠΑ ἀντιδροῦν στή θέσπιση Κάρτας Πολίτη.  Οἱ Ἄγγλοι πολῖτες ἄμεσα διαπιστώνοντας τό σκοτάδι τῆς ἠλεκτρονικῆς φυλακῆς καί τή μείωση τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων ἐπέστρεψαν τίς παραληφθεῖσες Κάρτες Πολίτη, ἀκυρώθηκε ὁ σχετικός νόμος καί ἀπαίτησαν ἀπό τήν κυβέρνησή τους νά ἀπαλειφθοῦν ὅλα τά προσωπικά τους δεδομένα ἐντός ἑκατό ἡμερῶν ἀπό ὅποιες βάσεις δεδομένων.

Γερμανοί πολῖτες παρακολούθησαν στήν κρατική τηλεόραση χάκερς πού μέσα στά στενά ὅρια τηλεοπτικοῦ δελτίου εἰδήσεων ἔσπασαν κωδικούς τῆς γερμανικῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη καί πῆραν δύο δακτυλικά ἀποτυπώματα καί ἕνα ἑξαψήφιο κωδικό πού θά ἀποτελοῦν τήν ψηφιακή ὑπογραφή τοῦ κατόχου, ἀποδεικνύοντας τήν ἀνεπάρκεια τῶν ἠλεκτρονικῶν συστημάτων νά διαφυλάξουν τά προσωπικά δεδομένα καί τούς λογαριασμούς τῶν πολιτῶν.

Στήν ὀρθόδοξη Ρουμανία ἕνας καί μόνο φλογερός ἅγιος γέροντας, ὁ π. Ἰουστῖνος Πάρβου ἐνημερώνοντας καί στηρίζοντας τούς Ρουμάνους πιστούς ἀπέτρεψε τόν κίνδυνο τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων ἐκεῖ.

Δόξα τῷ Θεῷ καί στή χώρα μας ξύπνησαν πολλές συνειδήσεις.  Σαράντα Μητροπολῖτες, πολλοί ἱερεῖς καί μοναχοί ἀσταμάτη­τα ἐνημερώνουν τόν Ὀρθόδοξο λαό μας.  Τό θέμα λοιπόν τῆς Κάρτας Πολίτη ἔχει πάρει διαστάσεις.

Ἡ ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀγρυπνεῖ καί ἀναμένεται σοβαρή καί θεοφώτιστη ἀ­πόφαση.  Εἶναι χαρακτηριστικά ἐκφραστική  ἡ πρόσφατη ἀνακοί­νω­ση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλ­λά­δος.

Διακριτικά συμπαρίσταται στόν παρόντα ἀγῶνα τοῦ Ἑλλη­νορθοδόξου λαοῦ μας.  Εἴμαστε βέβαιοι πώς θά ἐπακολουθή­σει ἡ εὐλογία τῆς ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος πρός περαιτέρω δραστηριότητα καί λύσεις.

Τελειώνοντας τήν ταπεινή προσλαλιά μας ἄς ἐντείνουμε τή φωνή μας καί ἄς ρωτήσουμε τούς ἐκλεγμένους ἀπό τό λαό ἐκπροσώπους μας:

Δέν χουμε τό δικαίωμα νά μήν εμαστε φυλακισμένοι μέσα στή φιλτάτη πατρίδα μας; Γιατί ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες νά παραδο­θοῦ­με ἀμαχητί σ’ αὐτό τό πρωτοφανές στήν ἱστορία τοῦ ἀνθρωπίνου γένους φακέλωμα;  Γιατί νά ἀρνηθοῦμε τή θεόσδοτη τρισχιλιετῆ καί πλέον ἐλευθερία μας καί νά τήν παραδώσουμε σέ χέρια ἀγνώστων ἤ ἀγνωστικιστῶν ἤ ἴσως καί ἀντιχρίστων;

Ἀξιότιμοι ἐκπρόσωποι τοῦ λαοῦ μας.

Ὑπάρχουν ἀκόμα τά περιθώρια, πρίν εἶναι πολύ ἀργά, νά πεῖτε καί σεῖς, ὡς ἔντιμοι ἐκπρόσωποί μας τό χι στήν λεκτρονική διακυβέρνηση.  Γιατί δέν κάνετε χρήση τοῦ δικαιώματός σας;

Μπορεῖτε ἀκόμα νά πεῖτε χι στήν λεκτρονική φυλακή ὅλων μας.  Σᾶς συμφέρει νά συνταχθεῖτε μαζί μας.  Ἄλλως σᾶς περιμένει καί σᾶς ἡ ἠλεκτρονική φυλακή μέ τίς ὄντως ἀπρόβλεπτες συμφορές της.

Μπορεῖτε νά πεῖτε χι καί στό δυσώνυμο 666.  Τότε θά βοηθήσει ὁ ἐν Τριάδι Θεός μας καί θά διασώσει μέ τή Χάρη του γιά ἄλλη μιά φορά στήν ἱστορία τό ἔθνος μας.

Ἄς δηλώσουμε ὅλοι μας ἄρχοντες καί ἀρχόμενοι τή βαθιά μας μετάνοια γιά τά λάθη καί τίς ἁμαρτίες μας ἐνώπιον τοῦ θυσιασθέντος καί Ἀναστάντος Κυρίου μας.  Ἡ νίκη ἀσφαλῶς καί θά εἶναι τοῦ Ἐσφαγμένου Ἀρνίου καί ἡ χαρά καί ἡ ἀγαλλίαση ὅλων μας μαζί Του.

www.anavaseis.blogspot.com

 

 

 

 

Advertisements

Σχόλια»

1. thrasylos - Φεβρουαρίου 7, 2011

Συγχαρητήρια για το αγωνιστικό φρόνημα (όλου του blog).

Έχω ένα πρόβλημα «ρητορικής» και θα το εκθέσω χωρίς περιστροφές εν είδει καλοπροαίρετης απορίας ανενημέρωτου αναγνώστη. Αφορά μόνο την πρώτη ομιλία.

Κάποιος που δεν ξέρει τι είναι η «κάρτα του πολίτη» θα καταλάβει σε τι αναφέρεται ο ομιλητής; (του οποίου θα ήταν καλό να ξέρουμε την ιδιότητα, γιατί εγώ δεν τον γνωρίζω).
Με άλλα λόγια: πέρα από τα τόσο απειλητικά δεδομένα που αναφέρονται, τελικά τι είναι και τι κακό κάνει αυτή η κάρτα, ώστε να μαζεύεται τόσος κόσμος εναντίον της;
Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αλλά αναφέρεται όπως είπα στη ρητορική και περιέχει την υποψία ότι η κίνηση αυτή έχει περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά (συμπεριλαμβανομένου και του πολιτικού λόγου) απ’ όσα θα επιθυμούσε ένας μέσος γνήσια αγανακτισμένος «αντιφρονών» της εποχής μας.

Ευχαριστώ…

mariandr - Φεβρουαρίου 7, 2011

Aγαπητέ μπλόγκερ χαίρε,

καταρχάς, ευχαριστούμε ως «Το λημέρι» γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να κάνουμε μια διευκρίνιση πολύ σημαντική για μας: το λημέρι δεν θεωρεί ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μόνο θρησκευτική και ούτε επιδιώκουμε να τη δούμε ως θρησκευτική μόνο. Εξηγούμαστε: η καρτα του πολίτη =ηλεκτρονικό φακέλωμα του πολίτη, είτε ένθεου είτε άθεου , είτε Ελληνα είτε Ιταλού είτε Βρετανού (το σχέδιο είναι ευρωπαίκό και ηδη στη Βρετανία και στη Ρουμανία οι πολίτες αντέδρασαν και δεν πέρασε)στο πλαίσιο της εξάπλωσης της διαβόητης «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η οποία εξελίσσεται σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με εκπληκτική ταχύτητα. Για το Λημέρι ,έχει και θρησκευτική χροιά το θέμα επειδή συμβαίνει τα περισσότερα λημεριωτόπουλα (όχι όλα, το τονίζω, ) να ασπαζονται το ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα και να συμφωνούν συνεπώς στο ότι επειδή η ανθρώπινη ελευθερία είναι θεόσδοτη, δηλαδή δωρισμένη από τον Τριαδικό Θεό σε όλους τους ανθρώπους, η υποταγή σε οποιοδήποτε (διασυνδεδεμένο ηλεκτρονικό)σύστημα (οράτε κάρτα)περιορίζει την έκφραση της ελευθερίας μας, συνιστά άρα πτώση.
(θεολογικα)
Επανερχόμαστε: ωστόσο, άθεοι και μη, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί, εφόσον επιθυμούμε να είμαστε πολίτες δημοκρατικών καθεστώτων στην εποχ΄μαλιστα της υποτιθέμενης παγκόσμιας ανεκτικότητας των διαφορετικών πεποιθήσεων, αρνούμαστε την κάρτα ως αριθμοποίηση και πολτοποίηση της έννοιας του ανθρωπίνου προσώπου, της αρχής της ατομικότητας, άρα την απορρίπτουμε και ως ευθεία αμφισβήτηση των δημοκρατικών λειτουργιών. Υπό αυτήν την έννοια, σαφώς και είδατε «κίνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά», δηλαδή όχι μόνο «γραφικούς» κατά «του θηρίου’, αλλά και youtubers και πολίτες παραγωγικής ηλικίας διαφόρων επαγγελμάτων. Αρα, ορθώς «εχετε την υποψία», αλλά η πολιτική διασταση δεν συγκαλύφθηκε, αντίθετα, το Λημέρι ανηκει στην κατηγορία αυτών που ζητούν ΕΝΩΤΙΚΗ κίνηση = ακόμα περισσότερο πολιτικό χρώμα ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων= δημοκρατική αντίσταση στην ηλεκτρονική χούντα γιατί οι χούντες του 21ου αιώνα είναι καταρχάς και καταρχήν ηλεκτρονικές, ακριβώς όπως οι επαναστάσεις του 21ου αιώνα δεν προέρχονται από προλεταριάτα, αλλά από παιδιά του ιντερνετ (οράτε Αιγυπτο, Βρετανία * εκπαιδευτικές αναταραχές*, Τυνησία κλπ).
Αν υπονοείτε πάλι, γράφοντας «κινηση με πολιτικά χαρακτηριστικά», ότι οι διοργανωτές ανήκουν σε συγκεκριμένη , νεοεμφανιζόμενη κίνηση με πολιτικό στόχο και θρησκευτικό μανδύα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο εξ ων δυνάμεθα να γνωρίζουμε, και αν ίσχυε, πρώτο το λημέρι, δεν νομίζω πως θα συναινούσαμε εύκολα σε τέτοια προοπτική. Να κατέβουν ΟΛΟΙ , ανεξαρτητα από το κόμμα που ψήφισαν και ανεξαρτητα από το αν είναι χριστιανοί ή όχι, αποκλειστικά και μόνο γιατί πιστεύουν στη δημοκρατία , αυτό ναι , μετά θέρμης το υποστήριξε το μπλογκ και θα συνεχίζει να το (υπο)στηρίζει.
Η καλοπροαίρετη πεμπτουσία της ερώτησης σας ωστόσο, είναι «τα χαρακτηριστικά της κάρτας», αλλιώς, το οποιο συμπέρασμα σας , όσο καλοπροαίρετο κι αν είναι, επιτρέψτε μου να πούμε, πως θα ναι εσφαλμένο αν δεν στηριχθεί στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της κάρτας αυτης . Για αυτό, είναι απαραίτητο να διαβασετε με υπομονή το αναρτηθέν «γιατί παντρεύομαι χακερ», https://androutsou.wordpress.com/2011/02/07/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BC%CE%B1/ ,όπου θα δείτε με πληρότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν στο πώς κατασκευάζεται αυτή η κάρτα και τί -γιατί -πώς θα περιέχει ‘δικα σας’ και ‘δικα μου’ προσωπικά στοιχεία παντελώς περιττά -κατά τη δικήμας άποψη- στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στη λειτουργία της δημοκρατίας.
Το Λημέρι.
ΥΓ1 Αναφορικά με το ποιος είναι ο ομιλητής , αν εννοείτε το Θύμιο Παπανικολάου, είναι εκδότης περιοδικού η ιστοσελίδα του οποίου αναγράφεται ως ληφθείσα πηγή στο λημέρι, συνεπώς μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτήν. Και για να …κουτσομπολέψουμε…αναμετάξυ μας, τον κύριο Π τον θυμαμαι από τα γραπτά του σαφώς (πιο) αριστερό (τουλάχιστον από μένα, που ως αρχιλημεριώτισσα ποτέ δεν έκρυψα από τους λημεριώτες φίλους τον αντικομμουνισμό μου και την επιφύλαξη μου στο φαινόμενο «ελληνική Αριστερά’), ωστόσο χαρηκα που τον είδα και μαζίκαι οι λημερώτες στη συγκέντρωση διότι ήταν σαφές πως έχει την ίδια θεώρηση με μας: το ζήτημα είναι η προστασία των εν διωγμώ δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο το «χαραγμα’ και το «θηρίο».
ΥΓ 2 Ανανεώνουμε την απάντηση στο σχόλιο σας με δευτερο υστερόγραφο, γιατί λημεριώτες με πληροφόρησαν μόλις ότι η ηλεκτρονική σας διεύθυνση που μας παραπέμπει στην ιστοεσλίδα σας, είναι ολοκαίνουρια, χωρίς κανένα ποστ. Τιμή μας που «μπήκατε» στο λημέρι πριν καν αναρτήσετε κείμενο στο ολόφρεσκο μπλογκ σας και ευχόμαστε να το γεμίσετε με απόψεις και σχόλια και για το θέμα της κάρτας και για άλλα θέματα που απασχολούν τους δημοκρατικούς πολίτες του κόσμου.

2. thrasylos - Φεβρουαρίου 7, 2011

Αγαπητό λημέρι,
αρχίζοντας από το τέλος, δεν είμαι κάτοχος κάποιου μπλόγκ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας, όπως τον διατυπώνετε ΕΣΕΙΣ, μου είναι πολύ ωφέλιμος και δεσμεύομαι να μελετήσω περισσότερο, γιατί δεν είμαι ίσως επαρκώς ανήσυχος (αν και παρόμοια βίντεο είχα δει προ μηνών). (Υπάρχει ένας κάποιος αντίλογος σχετικά με τις θεολογικές διαστάσεις της πτώσης, αλλά είμαι ήδη εκτός θέματος).

Όπως καταλάβατε, το πρόβλημα με το οποίο απασχόλησα το φιλόξενο βήμα σας παίρνοντας αφορμή από την ομιλία του κυρίου Θ.Π. (όχι του π. Σαράντη) είναι το θέμα της ρητορικής. Ίσως από αυξημένη ευαισθησία, ελπίζω όχι σχολαστικισμό.

Μου είναι γνώριμη για πολλούς λόγους η ρητορική των σχετικών διαδικτυακών κινήσεων αντίρρησης, η οποία μου φαίνεται ότι περιέχει ως βασικά χαρακτηριστικά της (ανάμεσα σε πολλά θετικά πράγματα): συλλήβδην απαξίωση της πολιτικής, συνδυασμἐνη με υπόνοια για αντίστοιχη σήψη στους κόλπους της κρατούσας εκκλησίας, μόνιμη αναγωγή της ρίζας των προβλημάτων σε αδιόρατα θεσμικά κέντρα, επίκληση στο πληγωμένο εθνικο-ιστορικό συναίσθημα, και, κυρίως, ισοπεδωτική απαισιοδοξία, διαφορετική από την θορυβημένη πλην «αμετάκλητα» ζωντανή και πάντα εμφανή ελπίδα του ορθοδόξου. Κοντολογίς, η αιτίασή μου δεν είναι στον πολιτικό, άρα μη θρησκευτικό χαρακτήρα της κίνησης, όσο στον μη γνήσια ορθόδοξο τρόπο σκέψης και έκφρασής της.

Και για να κλείσω, σαφώς και αναγνωρίζω στη δική σας σκέψη ένα κράμα υγούς επαναστατικότητας και ρωμαλέας σκέψης που δεν εντοπίζω στην παραπάνω ρητορική αυτή – γι’ αυτό και το σχόλιό μου άρχισε με τα συγχαρητήρια.

Καλή συνέχεια στον αγώνα σας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: