jump to navigation

κουλουπού , κουλουπού ω Ρίαλ Λημεριώτισσες of Hellas! Μαρτίου 8, 2011

Posted by mariandr in Ελλάδα, Εντυπώσεις, Κείμενα του 2011, Οικογένεια.
trackback

«Kρατιόμουν» με το ζόρι από την Παρασκευή την περασμένη, καθώς ήθελα σήμερα να αναρτήσω αυτό που τώρα διαβάζετε, «ημέρα της γυναίκας», όπως λέμε «ημέρα των ζώων», «ημέρα της γης» κουλουπου κουλουπού.

Μια που είναι η «ημέρα μου» σήμερα και άρα γιορτάζω, δικαιούμαι να πω ό,τι θέλω, σωστά!; Τη γιορτή μου έχω!

Το πρώτο που ήθελα να πω, είναι ότι

η φετινή ημέρα ..γιορτής μου, με βρίσκει άνεργη. Να το εξηγήσω όμως αυτό, γιατί εδώ υπάρχει θέμα. Για το κράτος και το ταμείο μου, είμαι εργαζόμενη, γιατί δεν είμαι απολυμένη. Για τον εργοδότη μου, τον τέως εργοδότη μου, είμαι …ανύπαρκτη, γιατί κατέθεσε αίτηση πτώχευσης κι έκλεισε «την εταιρεία», αλλιώς την ‘Απογευματινή’ στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Ως εργαζόμενη, λένε οι μεν, πρέπει να πληρώνεσαι από τον εργοδότη. Ο εργοδότης δεν πληρώνει και χρωστάει και δεδουλευμένα αφού θεωρεί ότι είναι πτωχός και δεν έχει ,και ετσι η κάθε «εγώ» αν ισχυριστεί ότι είναι «ανεργη»…απλώς…δεν λέω αλήθεια, αφού καταγγελία σύμβασης που να με φερει απολυμένη και άρα δικαιούμενη και επιδόματος ανεργίας ως ανεργης, δεν υπάρχει! Ο δε  εργοδότης είναι αυτός που αρνείται να μου παράσχει εργασία και το «θεμα» θα λυθεί στα δικαστήρια και τότε θα ξεκαθαρίσει το πράγμα!

Ας συμφωνήσουμε στο ότι «δεν μπαίνει μισθός στο λογαριασμό μου». Είναι λοιπόν η πρώτη χρονιά στην ενήλικη ζωή μου όπου η «ημέρα της γυναίκας» με βρίσκει «χωρίς χρήματα στο λογαριασμό μισθοδοσίας».

Πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα, δεν είναι  όμως της παρούσης.

Ωστόσο, 8 Μαρτίου σήμερα. Έχω τη γιορτή μου.

Κι επειδή έχω τη γιορτή μου, θα θελα και δώρο. Το «δώρο» μου το ζητάω από ένα κανάλι που όχι μόνο σέβομαι κι εκτιμώ,αλλά παρακολουθώ με πολλή αγάπη από τα εφηβικά μου χρόνια κι απ την πρώτη μέρα «που βγήκε στον αέρα».  Μιλάω για τον Αντένα φυσικά που με όλα του τα στραβά εξακολουθώ να αγαπώ.

΄Ηθελα λοιπόν να παρακαλέσω την ιδιοκτησία και το στελεχιακό δυναμικό του Αντένα, να μου κάνουν δώρο σε μένα την «αγνωστη τους», μια απάντηση! Μια απαντησούλα  στο ερώτημα  με ποιο σκεπτικό, με ποια συλλογιστική, αποφάσισαν να παρουσιάσουν στο τηλεοπτικό κοινό μιας Ελλάδας που παλεύει να μην καταρρεύσει, τις… πραγματικές νοικοκυρές και συζύγους των Αθηνών. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς οι σύμβουλοι επικοινωνίας, οι διεθυντές μάρκετινγκ αλλα και οι νομικοί σύμβουλοι του σταθμού, αποφάσισαν να προσβάλουν τόσο βάναυσα και φανερά τη γυναικεία προσωπικότητα και μαζί την έννοια του οικογενειακού ασύλου, χάριν της απελπισμένης απόπειρας τηλεθέασης στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που ζουμε! Θα μου πεις, και μόνο που ασχολούμαστε με το ριαλιτι, κι αυτό επιτυχία του καναλιού είναι! Μπορεί…

Στοιχηματίζω πάντως πως η Μαρί Κυριακού,  είναι σε πολύ δύσκολη θέση αυτές τις μέρες, ως σύζυγος του ιδιοκτήτη του σταθμού από τη μία και ως γυναίκα απ ό την άλλη που κατ εξοχήν εργάζεται για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Αδυνατώ να πιστέψω πως «χαλάρωσε»-όπως σχολίασαν  για λογαριασμό τους κανα δυο τηλεπερσόνες μεσημεράδικων- βλέποντας το εν λόγω ριάλιτυ. Αδυνατώ να πιστέψω πως θα λεγε μέσα της «α, πόσο ωραία θα χαλαρώνουν οι σύζυγοι των απολυμένων του Αντένα και η κυρία Κατερίνα, η φιλοξενούμενη από το «Ελπίδα» μαμά του πάσχοντος από νεφροβλάστωμα Δημητράκη»!

Αυτήν τη ..χαλάρωση κάποιες κατηγορίες γυναικών «αυτήν την εποχή» μάλιστα, δεν μπορεί να την «εντόπισαν» σε αυτην την εκπομπή!

Οι ξώβυζες «επώνυμες» σαραντάρες που παλεύουν να κρατηθούν νέες γιατί αλλιώς δεν θα αρέσουν και θα χουν ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα, που μας άνοιξαν την Παρασκευή τα σπίτια τους να μας  εκθέσουν τον τρόπο με τον οποίο σκοτώνουν τις ψυχές των ίδιων των παιδιών τους εκθέτοντας τις προσωπικές στιγμές τους , που μας έδειξαν πώς κάνουν γιόγκα και μπότοξ και αν μισούν ή αγαπούν το κυνήγι, πόσο σημαντικά ζητήματα τις απασχολούν κατά τις ολιγοήμερες διακοπές τους στη Μύκονο , δήλωσαν ανερυθρίαστα  εκ των υστέρων –οι ίδιες ή διά …αντιπροσώπων τους- πως δεν δεν ενδιαφέρονται για τα σχόλια και τις κριτικές των άλλων, ωστόσο… προβλήθηκαν και προβάλλονται από τηλεοράσεως!  Δηλαδή, επιλέγω να προβληθώ στην τηλεόραση, αλλά δεν μ εμδιαφέρουν τα σχολια σου! Αρα; Γιατί εκθέτω την καλυμμένη  ρυτίδα μου και το σιλικονέ μπουστάκι ; Το κάνω για να με δει κάποιος συγκεκριμένος και να με προωθήσει αυτός ο κάποιος καπου συγκεκριμένα! (Ή υπάρχει άλλη στοχοθεσία πλην αυτής;)

Κι αυτός ο ‘κάποιος’ μπορεί να είναι

-ο καθρέφτης μου έναντι του οποίου προσπαθώ να αυτοεπιβεβαιωθώ τώρα που σταμάτησα τα αντικαταθλιπτικά

– ο άντρας μου για να ζηλέψει και να τον φέρω πίσω μαζί μ αυτόν και τα λεφτά του ή αντίθετα για να τον εκδικηθώ καθώς διά της τηλεοράσεως θα προβληθούν τα «προσόντα» μου και θα είμαι ποθητή σε άλλους υποψηφίους και δη φίλους του μ… του άντρα μου

– υποψήφιος εργοδότης –συγγνώμη, συνέταιρος ήθελα να πω επί το κομψότερον.

Λοιπόν…

-Είναι σαφές ότι αυτοί που είπαν ότι οι προβληθείσες κυρίες είναι «χαζές» γιατί «δεν έχουν επίγνωση σε ποια Ελλάδα ζουν και πώς ζουν και τα βγάζουν πέρα οι πραγματικές νοικοκυρές» , είναι πολύ λιγότερο έξυπνοι από αυτές τις κυρίες. Οι τελευταίες, είναι από το α ως το ω, απέξω τους ως μέσα, στο μεδούλι, απλώς και απλές αποκλειστικά στυγνές αρριβίστριες που επιδιώκουν να ζουν μεσα σε αφθονία υλικών αγαθών με κάθε είδους υλική και σαρκική απόλαυση και τελεία μετά από αυτό. Το λεξιλόγιο τους, η ψυχή τους, η έγνοια τους, τα όνειρα τους, η περίσκεψή τους, συνοψίζονται στην ολίγων λέξεων φράση-στόχο: «θέλω σεξ , χρήμα και νειάτα πάση θυσία όσο θα ζω». Και έχουν πλήρη επίγνωση της οικονομικής κρίσης και τα παίζουν όλα για όλα γιατί είναι ανίκανες και αδύναμες να επιβιώσουν «αλλιώς».

-Είναι σαφές ότι αυτές εισέπραξαν όλο το μένος και το παθος των υπολοίπων «ανωνύμων» ημών, αλλά όχι ο σταθμός που τις έβγαλε. Κοινώς, το κοινωνιολογικό και μιντιακό ερώτημα περί του ρόλου των ΜΜΕ κατά την περίοδο όπου η Ελλάδα ψυχορραγεί , πάει ες Τάρταρα. Ο σταθμός ασχολείται με τα νούμερα τηλεθέασης και όχι με το αν ευτελίζει την Ελληνίδα επιμένοντας να την ταυτίζει με το σύμβολο του σεξ στη Μύκονο περιορίζοντας την ίδια και το ολον πεδίο της στο να αντιλαμβάνεται αν μεγάλωσε το νούμερο στηθόδεσμου που φοράει.

-Είναι σαφές επίσης ότι ουδείς ασχολείται με το μουχλιασμένο ‘οικογενειακό άσυλο’. Δείχνω στον αέρα πώς συνομιλώ με το εξάχρονο παιδί μου όταν το τελευταίο είναι με τις πυτζάμες ή θέλω να το χτενίσω ή να τοπείσω να μάθει ..ελληνικά, και αυτά όλα θεωρούνται από τηλεοπτικής, νομικής, παιδαγωγικής και ψυχολογικής απόψεως…φυσιολογικά και ορθά! Χώρια ότι αφήνω το παιδί μου στη νταντα και παω στη Μύκονο με τις ..φίλες μου. Λατρεμένη μου οικογένεια!

-Είναι σαφές ότι στο μυαλό όλων αυτών ουδόλως υπάρχει η παραμικρή σκέψη ότι είναι τουλάχιστον πρόκληση η προβολή τέτοιου «οικογενειακού» τρόπου ζωής και ότι αυτή η πρόκληση μπορεί να απαντηθεί ποικιλότροπα και όχι με ‘πολιτισμένο’ τρόπο σε μια περίοδο κατά την οποία κάποιοι θυμήθηκαν μέχρι το σπίτι του Σημίτη και πήγαν για… επίσκεψη.

-Είναι σαφές ότι είμαστε τιμάριο αφρικανιζόντων χαρακτηριστικών ως Ελλάδα, γιατί αν δεν ήμασταν και ήμασταν πχ Αμερική, εκεί όπου ζουν οι «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», σήμερα θα υπήρχε σωρεία μηνύσεων και διαδηλώσεων από οργανώσεις γυναικών, γονέων ΚΑΙ φεμινιστριών εναντίον αυτής της αντιαισθητικής αηδίας που παλεύει ακόμα και τώρα που καταρρέουμε, να επιβληθεί ως ‘πρότυπο ζωής’ στους ‘Ελληνες και στις Ελληνίδες της «νέας Ελλάδας».

-Είναι σαφές ότι η εκπομπή αυτή είναι ό,τι πιο αντιφεμινιστικό έχουμε δει στη χώρα μας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Και είναι σαφές ότι στη μετα-φεμινιστική Ελλάδα της τρόϊκα, το μοναδικό και ουσιαστικό μήνυμα προς το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό , το άνεργο κοινό και το κοινό των 600 ευρώ, είναι αυτό: «Δεν είστε σαν εμάς τις πέντε, με τα μπότοξ, τα ξώβυζα, τα σπίτια των 800 τετραγωνικών και τα «φιλάκια» στο χαμογελαστό «συζυγο»; Ε, είστε αποτυχημένες»

Πρόκειται για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΗΝΥΜΑ , καθώς, όπως προειπώθηκε, οι μεν κυρίες όντως δεν ενδιαφέρονται για τα «δικά μας» σχόλια, τα δε καναλια (και όχι μόνο ο Αντένα, γιατί, κακά τα ψέματα, τα εθνοκτόνα ριάλιτις και τα παιχνίδια τζόγου προβάλλονται από τα περισσότερα «θεσμικά» κανάλια)ενδιαφέρονται μόνο για τηλεθέαση.

Αυτό το μοναδικό μήνυμα όμως, σήμερα, «ημέρα της γυναίκας», ας τους το επιστρέψουμε: Γιατί οι καιροί που η απόδραση από αυτό που ο καθένας μας ορίζει μέσα του ως «αποτυχία» επιτυγχανόταν με μόνιμα ταξίδια στο εξωτερικό χάρη σε λογαριασμούς των «συντρόφων» και «συζύγων» από –σε εταιρείες φορολογικών παραδείσεων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το Ντουμπάϊ όπου άλλοτε θαυμάζαμε τους ουρανοξύστες του σε μια εκδρομή του σαββατοκύριακου βυθίζεται, τα τσουνάμι πνίγουν την Ταϋλάνδη και άρα το σεξοτουρισμό του πλούσιου άντρα μας,τα Κανάρια νησιά μαζί κι αυτα, και , αν,  «όλοι μαζί τα φάγαμε», τώρα όλοι μαζί θα πέσουμε…

Ιν ίνγκλις για τις αγγλόφωνες -αλλά χαμπάρι από ελληνοφωνία  ρίαλ χάουζγουάϊφς οφ Αθενς- we are all going to fall together..

Όπως λοιπόν κι αν ορίζει ο καθένας κι η καθεμιά μας την αποτυχία στη ζωή του, το together θα μας βρει όλους παρόντες this time.

Aναγκαίο ..γυναικείο υστερόγραφο: Προσωπικά  και φτου στους σκατόγλωσσσους φθονερούς ανθρώπους , εχω και γω μία  ‘αποτυχία’ στο ενεργητικό μου…. Ε ναι, το ομολογώ…η μόνη ‘αποτυχία’ που μου αναγνωρίζω στα χωρίς μπότοξ και δίαιτες 39  μια χαρά Θεού χρόνια μου, είναι η ολίγη… κυτταρίτιδα! που όμως δεν αλλάζω με όλα τα σμιλευμένα κορμιά του κόσμου , γιατί , όχι μόνο δεν μου στέρησε  την αγάπη και το θαυμασμό από τις «εισπράξεις» μου (και άρα… ούτε τα λιπαρα και τα γλυκά  προτίθεμαι να κόψω)αλλά,  αντίθετα:  Αυτήν την κυτταρίτιδα ευγνωμονώ για την παρουσία της, ακριβώς γιατί συνέβαλε, και δεν ανέκοψε, την πορεία μου στη συνάντηση μου τόσο με την αγάπη όσο και με ..τη Μαριάννα.

Ρίαλ Λημεριώτισσες of Hellas, γιορτάζουμε λέει σήμερα!Μη λέτε όχι στις γιορτές!

Χρόνια μας Πολλά!Σαρακοστιανά γλυκά ακολουθούν «γλυκές» αναρτήσεις στο λημέρι μας.

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: