jump to navigation

Γλυκές αναρτήσεις Μαρτίου 12, 2011

Posted by mariandr in Ελλάδα, Εντυπώσεις, Κείμενα του 2011, Ο λόγος στα Λημεριωτάκια, Οικογένεια.
trackback

Μια γρήγορη, νόστιμη και νηστίσιμη μηλόπιτα.
Την συνταγή την βρήκε   στο βιβλίο «Σαρακοστιανά» των Κοκκίνου – Κοφινά και έκανε κάποιες αλλαγές η Χρύσα, πα μουά

και πα κάποια λημεριώτισσα. Οι λημεριώτισσες, της..κλέψαμε τη συνταγή γιατί μας άρεσε. Χρύσα σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή Σαρακοστή.

Υλικά
•    4-5 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος)
•    1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
•    3 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
•    1 κ.γ. αλάτι
•    1 κ.γ. κανέλα
•    1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
•    1/2 φλυτζάνα σταφίδα
•    1/2 φλυτζάνα καρυδόψυχα
•    1 φλυτζάνα σπορέλαιο
•    1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
•    1 βανίλια
Εκτέλεση
1.    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
2.    Βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ και τις σταφίδες σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (τα μήλα δεν πρέπει να ψηθούν).
3.    Οταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
4.    Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το αλάτι, την βανίλια και την καρυδόψυχα.
5.    Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα με τα μήλα. Ανακατεύουμε καλά.
6.    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (Νο 30) και ρίχνουμε το μίγμα μας.
7.    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40? περίπου.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: