jump to navigation

Tα «απαικτα» της σημερινής ημέρας Αύγουστος 3, 2011

Posted by mariandr in Ελλάδα, Εντυπώσεις, Ενημέρωση, Κείμενα του 2011, Κοινωνία.
trackback

ΛΗΜΕΡΙ Προσέξτε το τι ακριβώς «εκτιμάται»….

Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει
τις τελευταίες ημέρες σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κέρκυρα. Μάλιστα χθες 19 φωτιές μαίνονταν μόνο στην Κέρκυρα, όπου αργά χθες τη νύχτα επρόκειτο να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης, ενώ στη Ζάκυνθο έχουν καταγραφεί πάνω από 30 πυρκαγιές από τον Ιούνιο. Για εμπρησμούς που σχετίζονται με το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς στα Επτάνησα μιλούν οι τοπικές αρχές. Εκτιμάται ότι ιδιοκτήτες γης βάζουν φωτιά στις δασωμένες εκτάσεις τους για να μην αμφισβητηθεί η κυριότητά τους από το δασαρχείο.

 

ΛΗΜΕΡΙ Το παρακάτω δεν χρήζει καν σχολίων….

Αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών ως συμπεριφορά ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη. Διατηρείται εντούτοις, αλλά μειωμένο, σε βαθμό πταίσματος, το αξιόποινο της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών, ως και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε αριθμό ή έκταση που δικαιολογούνται για την αποκλειστική χρήση του δράστη, λόγω της έστω και μικρής επικινδυνότητας που ενέχουν για τρίτους, αλλά και προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεγκτική δραστηριότητα των αρχών για τη διερεύνηση σοβαρότερων εγκλημάτων.

 

ΛΗΜΕΡΙ  Τι είπε ο Ευ Βενιζέλος ??????

«Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, πρέπει να είναι υποδειγματικοί από πλευράς ταχύτητας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας εμμέσως και στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υπερψήφιση των ρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε μέσα σε μια διεθνή περιδίνηση και πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από μας για μας, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δανειακές μας υποχρεώσεις, να ανταποκρινόμαστε στα όσα έχουμε αναλάβει να εκτελέσουμε. Ναι, μειώνονται εισοδήματα, μειώνουμε μεσαίες και χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία, κλονίζονται οι επιχειρήσεις με μικρά ανοίγματα. Αν δεν εφαρμόσουμε, όμως, αυτά τα σωστικά μέτρα και δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, όλα αυτά θα μας φαίνονται παραδείσια», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΛΗΜΕΡΙ – Την ίδια μέρα ….

Με ρευστοποιήσεις ξεκίνησαν και οι σημερινές συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών εντείνονται όχι τόσο για τις ΗΠΑ, που κατάφεραν να αποφύγουν την τελευταία στιγμή τη στάση πληρωμών, αλλά για την πορεία της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ.

Μετά την Ελλάδα, οι αγορές ομολόγων δείχνουν να στρέφονται κατά της Ιταλίας, με το σπρεντ να αυξάνεται στις 400 μονάδες βάσης, ενώ έντονα πτωτικά κινείται το Μιλάνο τις τελευταίες μέρες.

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale υποχωρεί πάνω από 8%, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους της για το 2012 εξαιτίας της έκθεσής της σε ελληνικά ομόλογα και των αντίξοων οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, που οδήγησαν και σε πτώση κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Παράλληλα, τα πρόσφατα μακροοικονομικά στις ΗΠΑ δείχνουν χαμηλές καταναλωτικές δαπάνες, εξασθένιση της μεταποίησης και χαμηλότερη ανάπτυξη ΑΕΠ, εγείροντας σοβαρό προβληματισμό στους επενδυτές παγκοσμίως για πιθανή είσοδο της αμερικανικής οικονομίας σε νέα ύφεση.

ΛΗΜΕΡΙ –  Όταν οι άντρες εχουν πρόβλημα στύσης…δημοσιεύονται έρευνες σαν την παρακάτω:

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, οι αγκαλιές και τα χάδια είναι πιο σημαντικές για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση, προκύπτει από μία νέα, διεθνή έρευνα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι ενήλικες ερωτηθέντες στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες ήταν πιθανότερο να είναι ευχαριστημένοι από τη σχέση τους και ότι τα συχνά φιλιά και οι αγκαλιές αποτελούν παράγοντα ευτυχίας για εκείνους. «Εξεπλάγην λίγο,» λέει η Τζούλια Χέιμαν, διευθύντρια του Ινστιτούτου Kinsey στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, που διεξήγαγε την έρευνα, η οποία θα δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

«Ορισμένα από τα στερεότυπα που έχουμε πηγάζουν από αυτό που μας βολεύει να πιστεύουμε — ότι οι άνδρες προτιμούν το σεξ ή οι γυναίκες την οικειότητα από το σεξ, για παράδειγμα,» προσθέτει η Χέιμαν. Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 1.000 ζευγαριών και πλέον, ηλικίας 40 με 70, από πέντε χώρες, που ήταν μαζί κατά μέσον όρο 25 χρόνια.

Σε αντίθεση με τους άνδρες οι γυναίκες αισθάνονταν ευτυχέστερες όσο περνούσε ο καιρός, προέκυψε από την έρευνα. Αν ήταν με τον σύντροφό τους λιγότερο από 15 χρόνια, ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή, ενώ μετά την 15ετία το ποσοστό αυτό αυξανόταν. Οι Ιάπωνες και οι Γιαπωνέζες ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους σε σύγκριση με τους Αμερικανούς, που ήταν όμως πιο ικανοποιημένοι από τους βραζιλιάνους και τους Ισπανούς.

ΛΗΜΕΡΙ – Εδώ που τα λέμε, και να μας συμπαθάτε, αλλά είναι  κομμάτι πανάκριβα τα ακίνητα…..

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε πρόσφατα μία «μεγάλη» μεταρρύθμιση στην αγορά ακινήτων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να αποτρέψει τη μεγάλη εσωτερική κρίση που υποβόσκει στη χώρα. Το σχέδιο προβλέπει κίνητρα για τους κατασκευαστές να χτίσουν 50.000 φθηνά διαμερίσματα στο Ισραήλ και 10.000 επιπλέον θέσεις στις φοιτητικές εστίες.

Ο Νετανιάχου αντέδρασε έτσι στο κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στη χώρα κατά των υπέρογκων ενοικίων. Το κίνημα των πολιτών έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε να ο πρωθυπουργός να φοβάται πλέον για τη θέση του. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Haaretz», μόλις το 32% των Ισραηλινών δήλωνε ικανοποιημένο από τη δουλειά του, ενώ το 15% δηλώνει απογοητευμένο. Μόλις τον Μάιο το αποτέλεσμα ήταν το αντίστροφο: 51% των ερωτηθέντων στήριζε τον Νετανιάχου και μόλις το 31% εκφραζόταν κατά.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: