jump to navigation

ΟΙ ΑΘΩΟΙ*… Σεπτεμβρίου 29, 2012

Posted by mariandr in DIETHNIS POLITIKI, Ανθρώπινα δικαιώματα, Ελληνική Διπλωματία, Εντυπώσεις, Ενημέρωση, Θρησκεία, Κειμενα 2012, PAGOSMIOPOIISI.
trackback

 

* (στον απόηχο της  «αθωότητας των μουσουλμάνων»)

ΑΘΩΟΣ νούμερο ένα-  

 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, Ιούλιος 2012: «Ο Χριστός είναι μαϊμού» , γράφει στους τοίχους του μοναστηριού 

των Τραπ στο Λατρούν ενώ παραδίπλα διαβάζει κανείς «αμοιβαία η ευθύνη» πριν  το βλέμμα πέσει στην καμμένη εξώθυρα και σε παρόμοια σουβενίρ του είδους που αφήνουν πίσω τους συνήθως (οι)βάνδαλοι. Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ντανί Αγυαλόν, καταδίκασε τους θρησκευτικούς βανδαλισμούς των εξτρεμιστών εβραίων επισκεπτόμενος τη μονή και δηλώνοντας στον ηγούμενο –της, αββά Ρενέ « σας σφίγγω το χέρι στο όνομα της ισραηλινής κυβέρνησης και  του ισραηλινού λαού. Οι βανδαλισμοί αυτοί δεν βλάπτουν μόνο τους ανθρώπους της μονής μα το ισραηλινό έθνος. Δεν είναι αυτή η στάση  του σιωνισμού ή του ιουδαισμού . Θα κάνουμε τα πάντα ως κυβέρνηση  για να έρθουν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη και να προστατευθεί η θρησκευτική ελευθερία και η ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας».

Οι βανδαλισμοί στη μονή διαπράχθηκαν από  θρησκευόμενους φανατικούς  που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση του εβραϊκού  εποικισμού Μιγκρόν. Τη μονή επισκέφθηκαν διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών και θρησκευτικές αντιπροσωπείες όλων των δογμάτων καταδικάζοντας την τρομοκρατική αυτή πράξη.

Ο 39χρονος  ραββίνος Τζιλάντ Καρίβ, ψυχή του Μεταρρυθμιστικού Κινήματος των Ραββίνων, επισκεπτόμενος με τη σειρά του τη μονή, δήλωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ισραηλινών ντρέπονται αυτή την ώρα για την πράξη βεβήλωσης και πως είναι με το μέρος της μονής , συμπληρώνοντας πως θα αποδεσμευθούν χρήματα από το ταμείο του κινήματος για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα παραπάνω είναι ένα από τα ..συνήθη τεκταινόμενα εναντίον της χριστιανικής κοινότητας του Ισραήλ (αλλά και της Μ Ανατολής γενικότερα).  Συνήθεις ύποπτοι (εφόσον ποτέ δεν δικάζονται και δεν φυλακίζονται) οι ακροδεξιοί, υπερορθόδοξοι εβραίοι , νυν ή τέως έποικοι που θέλουν τη διατήρηση των εποικισμών, την εκδίωξη των ξένων δογμάτων «από τη γη» τους. Επιτίθενται κατά των ορθοδόξων, των καθολικών, των ισλαμιστών, ακόμα κι εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών σημείων φύλαξης. Στα διαθρησκειακά συνέδρια στη Μ Ανατολή και στις συναντήσεις των θρησκευτικών ταγών με την πολιτική ηγεσία σε Ανατολή και Δύση, ο διωγμός των χριστιανών της Μ Ανατολής και της Ασίας εχει πάμπολλες φορές –αν όχι πάντα-τεθεί «στα υπόψιν».  Σημειωτέον: το Ισραήλ είναι κοσμικό κράτος.

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 2– Ιούλιος 2012- Μισέλ Μπεν Αρί, μέλος των 120 της Κνεσέτ , βουλευτής με το ακροδεξιό Εθνική Ενωση , οπαδός του ραββίνου Μεϊερ Καχανί . Εσκισε από τηλεοράσεως την Καινή Διαθήκη, ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας της στην ισραηλινή επικράτεια. Αφορμή: ενας Βικτόρ Καλίς, ειδικευμένος στην έκδοση και προώθηση χριστιανικών εντύπων, έστειλε την Καινή Διαθήκη στους 120 βουλευτές( σχετικό –άσχετο δογματικά ενδιαφέρον να γνωρίζαμε το ακριβές περιεχόμενο του βιβλίου που απέστειλε, ήταν καθολική, ορθόδοξη αγία γραφή ; Βέβαια, εν προκειμένω, δεν εστιάζεται τώρα εκεί η ουσία του ζητήματος, αν και θα έπρεπε να εστιάζεται και εκεί)

Αποτέλεσμα ; Να ξεσπάσει μια συζήτηση –σάλος σε πολιτικο, αλλά και κοινωνικό επίπεδο στο Ισραήλ για το  «όλο θέμα». Βεβαίως, ο Αρί έχει συλληφθεί στο παρελθόν για πράξεις που εκείνος θα αποκαλεί πολιτικό ακτιβισμό και εθνική αντίσταση ή προστασία της θρησκείας του, ενώ κατάφερε να ακούγεται η φωνή του στη βουλή σε αντίθεση με τον δάσκαλό του Καχανί τον οποίον το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει απομονώσει ως εξτρεμιστή.

Σημειώνεται πως ο Αρί –αφγανικής και ιρακινής  καταγωγής από Μιζραχί γονείς-δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ επειδή αρνήθηκε να δείξει βίζα εισόδου και επίσημα ή ανεπίσημα , τόσο εκείνος όσο και οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρθηκαν στη λέξη «τρομοκρατία»- η κάθε πλευρά από τη δική της οπτική και νομοθεσία.

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 3 ΗΠΑ – Ο Αιγυπτιο-Αμερικανός Κόπτης Μορίς Σαντέκ , κατόπιν τρέϊλερ που ανεβάζει σε αραβόφωνο μπλογκ και κατόπιν ανοίγματος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπου συνομιλεί με έτερο αθώο , τον πάστορα Τέρυ Τζόουνς της Φλόριντα -γνωστός για την παρότρυνση «να καίτε τα κοράνια»-,  παρακολουθείται ως ύποπτος για την «αθωότητα των μουσουλμάνων» από τις Αρχές. Ο πάστορας Τζόουνς σπεύδει δημόσια να καταδικάσει τη δολοφονία του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Βεγγάζη και διαχωρίζει τη θέση του από τον Σαντέκ.

ΑΘΩΟΣ νούμερο 4 , – Η Βρετανοαιγύπτια Σάρα Κορ μας πληροφορεί πως το διαβόητο  φιλμ προβλήθηκε στο Κάϊρο από το καναλι του Σείχη Χαλέντ Αμπντάλα που  όμως ο ίδιος επιτίθεται σφόδρα και επί χρόνια εναντίον της Χριστιανικής Κοπτικής κοινότητας της Αιγύπτου.

ΑΘΩΟΣ νούμερο 5 , – Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Σίντι Λα Γκαρσία, ηθοποιός που πήρε μέρος στην «αθωότητα», μη φοβούμενη την ερώτηση  «μα δεν είχατε αντίληψη του τι παίζατε και λέγατε»μηνύει τους παραγωγούς της ταινίας για

Απάτη

Συκοφαντία

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ

 

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 6 , ΗΠΑ, –  Την επομένη των φρικιαστικών δολοφονιών, η WALL STREET JOURNAL υποστηρίζει πως το φιλμ ήταν σκηνοθεσία και παραγωγή ( produced and directed)  Ισραηλινοαμερικανού που ακούει στο όνομα Σαμ Μπασίλ, κτηματομεσίτη στην Καλιφόρνια ,που συνηθίζει να αποκαλεί το Ισλάμ «καρκίνωμα» και που φέρεται να είπε στην εφημερίδα ότι συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια από 100 δωρητές και πως το φιλμάκι το βγαλε πρώτη φορά το 2011 σε αμερικανικό έδαφος.

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 7, ΗΠΑ, Νακούλα Μπασιλέ Νακούλα, 55 ετών, είναι ο ένοχος που αναζητούσαμε. Δεν συλλαμβάνεται όμως για την παραγωγή της βλάσφημης ταινίας. Αλλά για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του καθώς και για τραπεζική απάτη. Ιδού:

(Αναδημοσίευση) -«Ενας Αιγύπτιος – Αμερικανός άντρας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την αντι-ισλαμική ταινία που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις στον ισλαμικό κόσμο συνελήφθη την Πέμπτη στην Καλιφόρνια με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του και ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή του χωρίς τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο κ. Νακούλα τελούσε υπό διερεύνηση από τους αρμόδιους σε θέματα αποφυλάκισης υπό όρους, οι οποίοι εξέταζαν κατά πόσο είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισής του από τη φυλακή το 2011, όπου εξέτιε ποινή για τραπεζική απάτη, την περίοδο κατά την οποία δημιούργησε την ταινία, παρόλο που έχουν δηλώσει ότι δεν εξετάζουν το περιεχόμενο της ταινίας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης του δικαστηρίου ως προς τον κατηγορούμενο», ανέφερε η Δικαστής Σούζαν Σίγκαλ απορρίπτοντας αίτημα του κατηγορουμένου να αποφυλακιστεί με εγγύηση.

Η παραγωγή της ταινίας διάρκειας 13 λεπτών που απεικονίζει τον Προφήτη Μοχάμεντ με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο έγινε στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κάτω από διάφορους τίτλους συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, απαγορεύεται στον κ. Νακούλα η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή η χρήση ψευδωνύμων χωρίς την άδεια αρμόδιου αξιωματούχου, όπως αναφέρεται στο δικαστικό αρχείο.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του.

Αρνούμενη το αίτημα του για αποφυλάκιση με εγγύηση η Δικαστής είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, προσθέτοντας ότι ο Κόπτης Χριστιανός σκηνοθέτης, ο οποίος πιο πρόσφατα διέμενε στο προάστιο Σερίτος του Λος Αντζελες είχε «προβεί σε εκτενή σειρά παραπλάνησης» συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης αρκετών ψευδωνύμων.

Ο κ. Νακούλα έχει αποφύγει τη δημοσιότητα για μεγάλο μέρος των τελευταίων δύο εβδομάδων εν μέσω της αντίδρασης που υπήρξε για την ταινία. 
Ο δικηγόρος του εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλειά του πελάτη του ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη και ζήτησε όπως η ακρόαση παραμείνει κλειστή στον Τύπο.

Δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όμως παρακολούθησαν τη διαδικασία από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ένα τετράγωνο από το δικαστήριο και η Δικαστής διέταξε όπως οι βιντεοκάμερες δεν δείξουν το πρόσωπο του κ. Νακούλα».

ΑΘΩΟΣ νούμερο 8. Ο Πακιστανός Υπουργός Σιδηροδρόμων επικηρύττει τον βλάσφημο παραγωγό εναντι 100.000 δολαρίων , η κυβέρνηση του αποστασιοποιείται, ο ίδιος διατηρεί την καρέκλα του. (Στη χώρα του τρέχει εντούτοις πρόγραμμα deprogram των παιδιών των Ταλιμπάν…)

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 9 –  Χασάν Νασράλα- άνευ λοιπών συστάσεων, γνωστός από τα παλιά, μετά την επαίσχυντη ταινία , μάζεψε –τι άλλο-; Κάτι χιλιάδες χιλιάδων διαδηλωτές στο Λίβανο κάνοντας για άλλη μια φορά να φτάσουν στον ουρανό,  στα αυτιά του Χριστού και του Μωάμεθ οι αντιαμερικανικές ιαχές.

ΑΘΩΟΣ νούμερο 10 , Πέτρος Τατσόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας

«Την κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας ζητά με ερώτηση στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή μήνυση πολιτών κατά συντελεστών θεατρικής παράστασης. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία και την Ιρλανδία είναι οι μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ νόμοι που προβλέπουν ποινές φυλάκισης, επιτρέποντας έτσι τη δίωξη πολιτών και ανθρώπων της τέχνης.

 

Η ερώτηση του κ. Τατσόπουλου προς τον αρμόδιο υπουργό:

 

«Η Ελλάδα είναι μια από τις τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία και Ιρλανδία οι άλλες δύο) όπου εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ νόμοι περί βλασφημίας που προβλέπουν ποινές φυλάκισης μέχρι και δύο έτη (άρθρα 198 και 199 του Π.Κ). Στην Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι νόμοι επιτρέπουν την ποινική δίωξη πολιτών, ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς αυτολογοκρισίας, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα σε θρησκευτικές οργανώσεις να ασκούν πίεση και έλεγχο κατά βούληση στην ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και δραστηριότητα. Τελευταίο παράδειγμα η μήνυση που άσκησαν δύο πολίτες κατά των συντελεστών της θεατρικής παράστασης “Corpus Christi”. Δύο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου με την οποία καταδικάζεται η παράσταση και παράλληλα καλείται «ο Λαός να την αποδοκιμάσει».

 

Το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης προστατεύεται από όλους τους διεθνείς θεσμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) το έχει χαρακτηρίσει ως «ένα από τα βασικά θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας». Επίσης, η Επιτροπή της Βενετίας (συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για συνταγματικά θέματα) σε έκθεσή της με θέμα τη σχέση μεταξύ της ελευθερίας έκφρασης και της θρησκευτικής ελευθερίας, συνιστά να καταργηθεί το αδίκημα της βλασφημίας και να μην γίνει καμία εκ νέου εισαγωγή του. Τέλος,  ο Ο.Η.Ε. υιοθέτησε τον Μάρτιο του 2011 ψήφισμα για την Καταπολέμηση της Θρησκευτικής Μισαλλοδοξίας στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα της δυσφήμησης των θρησκειών αλλά αντίθετα δίνεται έμφαση σε θέματα θρησκευτικής ανεκτικότητας και εκπαίδευσης.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.      Γιατί η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί σε ισχύ τους νόμους περί βλασφημίας, δίδοντας έτσι το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να παρεμβαίνει σε ζητήματα ελευθερίας της έκφρασης;

2.      Προτίθεται ο Υπουργός να προβεί σε κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας;»

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 11 – ΕΕ και Ισλαμικός Οργανισμός Συνεργασίας.

Η πρώτη, σε συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς, ζητάει την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας στα μουσουλμανικά κράτη (βάσει του οποίου, λιθοβολούνται και απαγχονίζονται και γυναικόπαιδα) ο δεύτερος απαντά  πως όχι μόνο δεν συναινεί, μα πως θα πρέπει να καταστεί η θρησκευτική προσβολή ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

ΑΘΩΟΣ νούμερο 12–  το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσιεύει σατιρικά σκίτσα κατά του Μωάμεθ την ώρα που οι μουσουλμάνοι ανά  τον κόσμο ξεσηκώνονται κατά της ταινίας «η αθωότητα των μουσουλμάνων» , δολοφονούνται διπλωμάτες στη Βεγγάζη και πρεσβείες αποσύρουν υπαλλήλους και πολίτες από μουσουλμανικά κράτη. Ο εκδότης, γνωστός για την αντιισλαμική του ρητορεία αλλά και για το ατάραχο χαμόγελό του, κάνει χρήση των νόμων της κοσμικής Γαλλίας περί ελεύθερης εκφρασης.

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 13– Ντανιέλ Κον Μπεντίντ, άρτι παραιτηθείς από τους Πράσινους στην ευρωβουλή και γνωστός ως πάλαι ποτέ Κόκκινος Ντάνι.

Κληθείς να σχολιάσει τα του CharlieHebdo και τα του ξεσηκωμού των ισλαμιστών μετά την προβολή της ταινίας, τα εξισορρόπησε -ή δήλωσε  (βάσει της Le Monde):Οι υπεύθυνοι του περιοδικού είναι ***cons , masos ..Πάντα καταλάβαινα πολύ καλά την έννοια της πρόκλησης. Είναι να χτυπάς σ  αυτούς που έχουν την εξουσία. Απ όσο ξέρω όμως, την εξουσία στον μουσουλμανικό κόσμο, δεν την έχουν οι σαλαφιστές ούτε οι κρετίνοι! Φυσικά καταδικάζω τον  ολοκληρωτισμό (integrisme) είτε χριστιανικό, είτε ιουδαϊκό είτε μουσουλμανικό.

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΑΘΩΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΘΩΟΣ νούμερο 14– Κάντα Αχμέντ, μουσουλμάνα, ιατρός, ειδικός στις διαταραχές ύπνου, συγγραφέας του «Στη γη των αόρατων γυναικών, το ταξίδι μιας γιατρίνας στο Σαουδικό Βασίλειο», πιστεύει πως ο πολιτικός ισλαμισμός είναι μια θανάσιμη παγκόσμια πρόκληση στις γυναίκες, σε μετριοπαθείς μουσουλμάνους, ιδιαιτέρως στους εβραίους, αλλά από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία για τους κοσμικούς(λαικούς) και ανθρωπιστές μουσουλμάνους να ενωθούν με Ισραηλινούς και Εβραίους παγκοσμίως στον κοινό σκοπό της αντίθεσης στην έκλειψη του φιλελεύθερου (θρησκευτικού) οράματος.

Θεωρεί ότι η απειλή –και δη κατά του Ισραήλ-είναι ο ισλαμισμός και όχι η ισλαμοφοβία και πως η ίδια , αν όντως πιστεύει στον Μωάμεθ, θα πρέπει να αγωνιστεί κατά του πολιτικού ισλαμισμού. Εκτιμά πως οι ισλαμιστές αποσπούν την προσοχή μας από τη ρίζα του προβλήματος εστιάζοντας την προσοχή μας σε αυτό που οι ίδιοι αρέσκονται να αποκαλούν «ισλαμοφοβία» επιχειρηματολογώντας πως χρησιμοποιούμε μια βούρτσα για να περιγράφουμε συλλήβδην τους μουσουλμάνους. Δυστυχώς εμείς πέφτουμε στην παγίδα αυτή επιλέγοντας τη λανθασμένη οδό του πολιτικώς ορθού. Ετσι, απαγορεύθηκαν aπό το Λευκό Οίκο εκφράσεις όπως «ριζοσπαστικό ισλαμ» για να μην εκνευρίζονται οι μουσουλμάνοι, αλλά αυτό είναι εγκληματικό στην πράξη, υποστηρίζει η γιατρός, εκδιπλώνοντας τη συλλογιστική της διά της περιγραφής διερευνητικών ακροάσεων που έγιναν στο Κογκρέσο σχετικά με το ρόλο του ριζοσπαστικού ισλάμ. 

Περιγράφει λοιπόν την κατάθεση του απόστρατου πεζοναύτη Ντάρις Λονγκ, ο οποίος έδειξε πώς το πολιτικά ορθό είναι η συγκάλυψη του ισλαμικού εξτρεμισμού. Ο γυιος του, στρατ. Ουϊλιαμ Λονγκ, σκοτώθηκε σε ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στο Λιτλ Ροκ του Αρκανσας, αλλά ο στρατός αρνήθηκε να αποκαλέσει τη δολοφονία τρομοκρατική πράξη, ο δε δολοφόνος δικάστηκε στο πολιτειακό δικαστήριο και όχι στο ομοσπονδιακό.Κι αυτά, παρ ‘ότι ο δολοφόνος, έγραψε στον δικαστή που χειριζόταν την υπόθεση πως η πράξη του ήταν επίθεση τζιχάντ κατά των δυνάμεων των απίστων». (παρένθεση- σε ελληνόφωνο ισλαμικό σάϊτ, παρατηρήσαμε πως αντί της λέξης «άπιστοι», προτιμάται …μετριοπαθώς το «πολυθειστές»).

Ο μουσουλμανος πατέρας του δολοφόνου, Μέλβιν Μπλέντσοου, κατέθεσε πως  θεωρεί τη δολοφονία , τρομοκρατική πράξη «είμαι και  γω  μουσουλμάνος, αλλά χωρίς πλύση εγκεφάλου όπως υπέστη ο γυιος μου».

Επίσης, η Κάντα Αχμέντ επισημαίνει τις «ψευδοΜΚΟ» μέϊνστριμ Αμερικανομουσουλμάνων που πίεσαν τον Ομπάμα να εξυγιάνει τη γλώσσα της CIA και του FBI κατά τις αναφορές τους στο ισλάμ, με αποτέλεσμα , στην αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικής ασφάλειας το 2010, σε εκατόν εκατό σελίδες υπό τον τίτλο «ισλαμική τρομοκρατία», ο όρος «ισλαμιστής» να μην αναφέρεται ούτε μία φορά!!! Αυτό, είναι σε συστοιχία με το όραμα Ομπάμα που μας είπε (στο Κάϊρο και όχι μόνο, κατά το ανοιγμά του στον μουσουλμανικό κόσμο ) πως «εστιάζουμε στην αλ κάϊντα και στην αντιτρομοκρατική μας δράση, όχι στα θρησκευτικά πιστεύω»

Ετσι όμως τελικά , απλώς συγκαλύπτεται η έρευνα γύρω από το τι είναι πραγματικά η μουσουλμανική θρησκεία και τρέφεται ανώδυνα ο πολιτικός ισλαμισμός, επιμένει η γιατρός, που θεωρεί ότι η πολιτική ορθότητα, ξεκινώντας από το δήθεν «αποφορτισμένο συναισθηματικά  λεξιλόγιο», είναι σοβαρό εμπόδιο στην αντίληψη και καταπολέμηση της ισλαμικής απειλής για να καταλήξει: «άλλο είμαι ισλαμιστής κι άλλο είμαι μουσουλμάνος».

 

ΑΘΩΟΣ νούμερο 15- Ομπάμα και Χίλαρυ Κλίντον-

Μετά τις δηλώσεις για τη δολοφονία των τεσσάρων στη Βεγγάζη που συνέπεσε με την επέτειο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και την επισήμανση –υπενθύμιση Ομπάμα πως είναι και ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εκτός από Πρόεδρος και αφού προηγουμένως είχε τονίσει πως οι ΗΠΑ υπεραμύνονται της ειρηνικής και απρόσκοπτης έκφρασης λατρείας όλων  ανεξαρτήτως των θρησκειών, η Χίλαρυ πήρε την υπογραφή Ομπάμα για τη σύγκληση του AccountabilityReviewBoard, του συμβουλίου που με επικεφαλής τον βετεράνο διπλωμάτη Τόμας Πίκερινγκ θα διερευνήσει ποιοι και κατά πόσο αυθόρμητα έπραξαν δολοφονώντας τους διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας. Επισημαίνεται πως μόλις προχθές, η Κλίντον, μιλώντας στον ΟΗΕ, υπαινίχθηκε συσχέτιση της επίθεσης στην Βεγγάζη με την αλ Κάϊντα του Μαγκρέμπ.

Ο Πίκερινγκ, διπλωμάτης καριέρας με δεκάδες τιμητικών διακρίσεων και υπηρεσίες σε Μ Ανατολή, Αφρική και Ινδία, μετά τη συνταξιοδότησή του έλαβε  ανώτατες θέσεις στη Μπόϊνγκ, την ΟΑΟ ΤΜΚ, το Αμερικανοιρανικό Συμβούλιο, το ΙCG, είναι το νούμερο τρία του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και αποκαλείται ο πεντάστερος στρατηγός» της αμερικανικής διπλωματίας και χαίρει μεγάλου σεβασμού ακόμα και πριν την εποχή όπου ο Κίσσινγκερ ήταν στα πράγματα.

PS Στον απόηχο του μουσουλμανικού ξεσηκωμού κατά της αισχρής –και επίσης βλακώδους και αντιαισθητικής-ταινίας, ο ισραηλινός Τύπος ασχολείται με τη δήλωση Πανέτα, που διαβεβαιώνει ότι  η συριακή κυβέρνηση έχει απομακρύνει τα χημικά από τα πεδία των μαχών, κάτι που είναι πολύ καθησυχαστικό, αρκεί να ξέραμε και πού τα πήγε…
Στην Ελλάδα; Μετά την διαδήλωση χίλων μουσουλμάνων στην Αθήνα κατά της ταινίας, αναζητήσαμε «την άλλη φωνή».Ετσι, μεταξύ των πολλών και πολύ ενδιαφερόντων(αρνητικά και θετικά) κειμένων που αναρτώνται στο μπλογκ  Ισλάμ φορ γκρικς, επιλέγουμε αυτό
http://islamforgreeks.org/2012/09/26/insult/ ως μια έμμεση και άμεση` απάντηση πρώτον στους μπλόγκερς που μεταξύ σοβαρού κι αστείου, αναρωτήθηκαν τι θα γίνει αν απαγορευθεί η ποινικοποίηση της βλασφημίας και αρχίσουν κάποιοι να βλασφημούν το Μωάμεθ, αλλά και ως επισήμανση στους πολιτικούς που θεωρητικολογούν την ανησυχία τους για την ελευθερία θρησκευτικής και αθειστικής έκφρασης στην Ελλάδα ξαποσταίνοντας εμάς τους δημοσιογράφους που  κουραστήκαμε να χουμε θέμα για επεξεργασία ολοένα  το μνημόνιο.

 

 

 

Advertisements

Σχόλια»

No comments yet — be the first.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: